For the recipe in English click here
Όταν φτιάχνω υγιεινά γλυκάκια, ενθουσιάζομαι. Σας το έχω ξαναπεί! Το συγκεκριμένο, όταν το έφτιαξα κ το έβαλα στο ψυγείο με σκοπό να δέσουν οι γεύσεις κ να το δοκιμάσω την επόμενη μέρα, είχα τις αμφιβολίες μου αν θα είναι νόστιμο κ αναρτήσιμο (η αιώνια αγωνία του foodblogger “είναι καλό; αξίζει να το ανεβάσω”). Είχα φτιάξει 2 ποτηράκια; το ένα με γεύση καφέ για μένα, κ το άλλο με γεύση κακάο για τον άνδρα μου. Δοκιμάζει πρώτα ο Κωστής κ εγώ κρέμομαι από τα χείλη του για να ακούσω την ετυμηγορία. “Καλέ, αυτό είναι καλό! Μμμμ, πολύ καλό!” Δοκιμάζω κι εγώ το δικό μου κ συμφωνώ απόλυτα μαζί του. Είναι από τις ευχάριστες εκείνες περιπτώσεις που το αποτέλεσμα ξεπερνά τις προσδοκίες σου! Ιδού λοιπόν ένα πανεύκολο υγιεινό γλυκάκι, παρφέ με κρέμα καφέ/κακάο κ σοκολατένια γκρανόλα ιδανικό για όλη την οικογένεια κ γεμάτο θρεπτικά συστατικά!
Φιλάκια γλυκά! Να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!
Υλικά:
1 μπανάνα σε φέτες
4 κ.γ. τραγανιστή σοκολατένια γκρανόλα
2 κ.γ. αμύγδαλα
2 κ.γ. cocoa nibs
150γρ. απαλό τόφου
1 κ.γ. στιγμιαίος καφές ή κακάο
1 κ.γ. καρύδα
2 κ.σ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Χτυπώ στο μπλέντερ το απαλό τόφου με το σιρόπι αγαύης, την καρύδα κ τον καφέ ή κακάο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα ποτηράκι βάζω σε στρώσεις: φέτες μπανάνας, λίγη κρέμα, γκρανόλα, μπανάνα, κρέμα. Στο τέλος γαρνίρω με μπανάνα, αμύγδαλο κ cocoa nibs. Το βάζω στο ψυγείο κ κατά προτίμηση το καταναλώνω την επόμενη μέρα. Η κρέμα θα έχει σφίξει κ θα έχει γίνει πιο νόστιμη. Καλή σας απόλαυση!
Very healthy and delicious, Lenia.
Che bicchierini golosi!!! Bravissima la mia amica greca 🙂
Baci dall’Italia.
αυτή η πρώτη φωτογραφία με ξελίγωσε…..
πολύ θα ήθελα ένα τώρα!!!
Χ