Καλή σας εβδομάδα, καλοί μου φίλοι! Αγόρασα καινούργιο “μαντολίνο” (όχι το μουσικό όργανο αλλά το μαγειρικό αξεσουάρ) και ήθελα να το δοκιμάσω. Έτσι ξεκίνησα αυτό το φαγητό χωρίς να έχω από την αρχή ένα σχέδιο, υλικά έπιανα, υλικά άφηνα. Τελικά βγήκε γευστικότατο και εμφανίσιμο χρησιμοποιώντας απλά υλικά. Δοκιμάστε το!!!!!
Υλικά:
5-6 πατάτες
4-5 κολοκύθια
2 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κγ άνηθος ψιλοκομμένος
1 κσ κοπανισμένο κουκουνάρι
3/4 φλιτζανιού γάλα
150 γρ φέτα
2κσ ελαιόλαδο
2 αυγά & 1/4 φλιτζανιού γάλα
Εκτέλεση:
Κόβω τις πατάτες και τα κολοκύθια σε ισομεγέθεις ροδέλες, αν έχετε μαντολίνο χρησιμοποιήστε το. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο, στο μπλέντερ βάζω τις πιπεριές φλωρίνης και τις λιώνω. Προσθέτω τις πιπεριές στο κατσαρολάκι, κοπανάω σε γουδί το κουκουνάρι (αν δεν έχετε γουδί βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με τις πιπεριές) και το ρίχνω και αυτό στην σάλτσα μαζί με τον άνηθο και ανακατεύω, το αφήνω μέχρι να πιεί τα νερά του. Στην συνέχεια προσθέτω 3/4 φλ γάλα, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω. Στρώνω σε ένα πυρέξ μια στρώση πατάτες μια στρώση κολοκύθια, άλλη μια στρώση πατάτες, άλλη μια στρώση κολοκύθια και από πάνω ρίχνω την σάλτσα μου. Τρίβω την φέτα από πάνω , χτυπάω σε ένα πιάτο τα αυγά μαζί με 1/4φλ γάλα και ρίχνω το μείγμα αυτό πάνω από την φέτα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά. Στα 25 περίπου λεπτά τσεκάρετε το φαγητάκι, αν έχει ψηθεί από πάνω καλύψτε το με αλουμινόχαρτο, μην το κάψουμε…
When I started cooking yesterday, I had no idea what to make. The only thing I knew was that I had to use my new mandoline. So I started improvising! This is how this dish was born! It turned out really tasteful. You should try it!
Take care, my dear friends!
Ingredients:
5-6 potatoes, sliced
4-5 zucchini, sliced
2 big red peppers, mashed
1 garlic clove
1/2 onion
2 tsp dill
1 Tbsp pine nuts, ground
3/4 cup milk of choice
150 gr. feta
2 Tbsp olive oil
2 eggs & 1/4 cup milk
Directions:
Saute onion and garlic in olive oil. Add peppers, pine nuts, dill. Then pour 3/4 cup milk, stir and season with salt and pepper. In a baking dish lay potatoes, then zucchini. Repeat, pour sauce over them, sprinkle with feta crumbles. Beat egg with 1/4 cup milk. Pour it over the sauce. Bake in preheated oven at 200 C for 45 minutes. After 25 minutes cover with aluminium foil so that the crust does not get burnt! Allow to cool before serving. Enjoy!
Πολύ ωραίο φαγητό!!! Σα χορτοφαγικός μουσακάς!!
This dish for me?
This looks really super and tempting!
Το κρατώ για την εποχή με κολοκυθάκια.
Καλημέρα
A beautiful gratin! It looks really mouthwatering.
Cheers,
Rosa
Πολύ μου αρέσουν τα ογκρατέν με λαχανικά, κι αυτό είναι ιδιαιτέρως του γούστου μου!
Φανταστικές φωτογραφίες!
You really used your mandoline well. So yummy! Besos.
It looks comforting and delicious.
Ωραιότατα το εγκαινίασες το μαντολίνο!
Με γεια και με χαρά το καινούριο σου παιχνίδι και έτσι με νόστιμες συνταγές!
Πολύ περιποιημένο πιάτο!
Και μόνο που το βλέπεις έτσι τακτικό και προσεγμένο το επιθυμείς.
Εχει τα λαχανικά που μου αρέσουν. Σίγουρα θα το έτρωγα ζεστό ώστε να μην έχει προλάβει να σταθεροποιηθεί η φέτα!!!! Ξέρεις… παραξενιές!! χαχαχαα
Φιλια πολλά!
Oh che delizia! Ha un fantastico aspetto e deve essere di un buono…. slurp! 🙂
Μοιάζει με το Χανιώτικο μπουρέκι, σίγουρα είναι πεντανόστιμο και οι πιπεριές με τον άνηθο θα του δίνουν έχτρα άρωμα και γεύση!!!! Καταπληκτικό!!!
Πολύ ωραίο φαγάκι! Και η σάλτσα με την πιπεριά θα είναι νοστιμότατη!
That’s like a lasagna! Looove it…that melted feta on top! 🙂 ela
Ωραιότατα εγκαινίασες το μαντολίνο και έφτιαξες μια χορτοφαγική νοστιμιά!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!
A very delicious creation . Some of the best meals start this way.
Blessings dear. Catherine xo
look absolutely yummy!
ah the veggie sisters make me feel hungry, my daugther would kill for this lol
Υπέροχο πιάτο, μπράβο!Λατρεύω τα λαχανικά!
Φιλιά!!!
ΜμμΜμΜΜΜμμ Πολύ ωραίο φαγητό και πολύ ωραίες φωτογραφίες! Μου αρέσουν τα λαχανικά και η φετούλα ζεστή που θα λιώνει πω πω…
It looks delicious !