The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο

Πατάτες και κολοκύθια στον φούρνο με σάλτσα πιπεριάς – Oven baked veggies with red pepper sauce

Πατάτες και κολοκύθια στον φούρνο με σάλτσα πιπεριάς

Καλή σας εβδομάδα, καλοί μου φίλοι! Αγόρασα καινούργιο “μαντολίνο” (όχι το μουσικό όργανο αλλά το μαγειρικό αξεσουάρ) και ήθελα να το δοκιμάσω. Έτσι ξεκίνησα αυτό το φαγητό χωρίς να έχω από την αρχή ένα σχέδιο, υλικά έπιανα, υλικά άφηνα. Τελικά βγήκε γευστικότατο και εμφανίσιμο χρησιμοποιώντας απλά υλικά. Δοκιμάστε το!!!!!

Υλικά:

5-6 πατάτες
4-5 κολοκύθια
2 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κγ άνηθος ψιλοκομμένος
1 κσ κοπανισμένο κουκουνάρι
3/4 φλιτζανιού γάλα
150 γρ φέτα
2κσ ελαιόλαδο
2 αυγά & 1/4 φλιτζανιού γάλαΠατάτες και κολοκύθια στον φούρνο με σάλτσα πιπεριάς

Εκτέλεση:

Κόβω τις πατάτες και τα κολοκύθια σε ισομεγέθεις ροδέλες, αν έχετε μαντολίνο χρησιμοποιήστε το. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο, στο μπλέντερ βάζω τις πιπεριές φλωρίνης και τις λιώνω. Προσθέτω τις πιπεριές στο κατσαρολάκι, κοπανάω σε γουδί το κουκουνάρι (αν δεν έχετε γουδί βάλτε το στο μπλέντερ μαζί με τις πιπεριές) και το ρίχνω και αυτό στην σάλτσα μαζί με τον άνηθο και ανακατεύω, το αφήνω μέχρι να πιεί τα νερά του. Στην συνέχεια προσθέτω 3/4 φλ γάλα, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω.  Στρώνω σε ένα πυρέξ μια στρώση πατάτες μια στρώση κολοκύθια, άλλη μια στρώση πατάτες, άλλη μια στρώση κολοκύθια και από πάνω ρίχνω την σάλτσα μου. Τρίβω την φέτα από πάνω , χτυπάω σε ένα πιάτο τα αυγά μαζί με 1/4φλ γάλα και ρίχνω το μείγμα αυτό πάνω από την φέτα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 45 περίπου λεπτά. Στα 25 περίπου λεπτά τσεκάρετε το φαγητάκι, αν έχει ψηθεί από πάνω καλύψτε το με αλουμινόχαρτο, μην το κάψουμε…Πατάτες και κολοκύθια στον φούρνο με σάλτσα πιπεριάς

When I started cooking yesterday, I had no idea what to make. The only thing I knew was that I had to use my new mandoline. So I started improvising! This is how this dish was born! It turned out really tasteful. You should try it!

Take care, my dear friends!

Ingredients:

5-6 potatoes, sliced
4-5 zucchini, sliced
2 big red peppers, mashed
1 garlic clove

1/2 onion

2 tsp dill
1 Tbsp pine nuts, ground
3/4 cup milk of choice
150 gr. feta
2 Tbsp olive oil
2 eggs & 1/4 cup milkΠατάτες και κολοκύθια στον φούρνο με σάλτσα πιπεριάς

Directions:

Saute onion and garlic in olive oil. Add peppers, pine nuts, dill. Then pour 3/4 cup milk, stir and season with salt and pepper.  In a baking dish lay potatoes, then zucchini. Repeat, pour sauce over them, sprinkle with feta crumbles. Beat egg with 1/4 cup milk. Pour it over the sauce. Bake in preheated oven at 200 C for 45 minutes. After 25 minutes cover with aluminium foil so that the crust does not get burnt! Allow to cool before serving. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 995 times, 1 visits today)

21 Comment

  1. Πολύ περιποιημένο πιάτο!
    Και μόνο που το βλέπεις έτσι τακτικό και προσεγμένο το επιθυμείς.
    Εχει τα λαχανικά που μου αρέσουν. Σίγουρα θα το έτρωγα ζεστό ώστε να μην έχει προλάβει να σταθεροποιηθεί η φέτα!!!! Ξέρεις… παραξενιές!! χαχαχαα
    Φιλια πολλά!

  2. Μοιάζει με το Χανιώτικο μπουρέκι, σίγουρα είναι πεντανόστιμο και οι πιπεριές με τον άνηθο θα του δίνουν έχτρα άρωμα και γεύση!!!! Καταπληκτικό!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *