The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Ομελέτα με σπαράγγια άγρια – Wild asparagus omelette

Ομελέτα με σπαράγγια άγριαΟ νονός μου αγαπάει πολύ τα σπαράγγια και τις οβριές και όποτε έρχεται σπίτι πάντα μας φέρνει άγρια σπαράγγια ή οβριές που έχει μαζέψει ο ίδιος. Τη χαρά μου μπορείτε να την φανταστείτε, καθώς είναι μια εξαιρετική τροφή που δεν την βρίσκεις εύκολα, νόστιμη και πολύ υγιεινή. Σε ομελέτα, σε ριζότο, σε τάρτα ή και στην σχάρα, βραστά ή στον ατμό με αλατάκι και λεμονάκι, είναι πραγματικά εξαιρετικά.

Να είστε καλά, καλοί μου φίλοι!

Ομελέτα με σπαράγγια άγρια

Υλικά:
5 αυγά
1 πιάτο σπαράγγια
2 κολοκύθια
4 μανιτάρια πορτομπέλο
1κσ ελαιόλαδο
1/4 φλ. γάλα
1/2 ξερό κρεμμύδι
αλατοπίπεροΟμελέτα με σπαράγγια άγρια

Εκτέλεση:
Βάζω τα σπαράγγια σε βραστό νερό για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, τα ξεπλένω και τα στραγγίζω καλά. Κόβω τα κολοκύθια σε ισομεγέθεις ροδέλες, ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τα μανιτάρια (αφαιρώ το μαύρο κομμάτι). Χτυπάω τα αυγά μαζί με το γάλα με ένα πηρούνι ή αυγογδάρτη, αλατοπιπερώνω. Σε ένα τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο, βάζω το ελαιόλαδο και ρίχνω πρώτα τα κολοκύθια και όταν ψηθούν, προσθέτω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια, ανακατεύω και στο τελος προσθέτω τα σπαράγγια. Ρίχνω και το μείγμα των αυγών το αφήνω για 2-3 λεπτά και στην συνέχεια βάζω το τηγάνι μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά. Προσοχή μην ξεχαστείτε και πιάσετε το τηγάνι από το χερούλι του όταν θα το βγάλετε από τον φούρνο….

Ομελέτα με σπαράγγια άγρια

 My godfather adores wild asparagus and whenever he visits our house he brings us a bag full of them. Wild asparagus is a healthy and delicious veggie which is hard to find. So I consider myself lucky to have them in abbundance! They can be cooked in many ways: in tarts, risottos, omelettes, roasted etc. Today I present you the omelette version!

Have a lovely day, my dear friends!

Ingredients:
5 eggs
1 dish of wild asparagus
2 zucchini, sliced
4 portobello mushrooms, finely chopped
1Tbsp olive oil
1/4 cup milk
1/2 red onion, finely chopped
salt and pepper
Ομελέτα με σπαράγγια άγρια

Directions:
Let asparagus cook in boiling water for 2-3 minutes until soft, rinse and drain well. Beat eggs with milk. Season with salt and pepper. In an oven safe pan heat oil and add zucchini. When cooked, add onion, mushrooms. Stir and finally add asparagus. Pour eggs and after 2-3 minutes place pan in the preheated oven at 200 C for 10 minutes. Enjoy!

Ομελέτα με σπαράγγια άγρια

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 657 times, 1 visits today)

15 Comment

  1. Εμείς τις λέμε αβρωνιές και είναι πολύ δύσκολο να τις μαζέψεις!!!! Μπράβο στο νονό που σε προμηθεύει αυτό το εκλεκτό δυσεύρετο προϊόν!!!
    Η ομελέτα είναι προσεγμένη σε όλα, οι συνδυασμοί των υλικών καθώς και η παρουσίαση είναι άψογα!!!

  2. Έφτιαξα εχθές την Ομελετα σας. SUPER!!
    Από τις ποιο καλές συνταγές με λαχανικά, της άνοιξης
    Ωραία η τεχνική αλλά και το αποτέλεσμα!
    Είχα δοκιμάσει και τα Σπαράγγια με σουσάμι που μου άρεσαν εξίσου καλά..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *