The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Νηστίσιμο cheesecake με μύρτιλλα κ λεμόνι
Vegan Γλυκά

Νηστίσιμο cheesecake με μύρτιλλα κ λεμόνι

For the recipe in English click here
Τι ικανοποίηση και χαρά παίρνω ότι τα φαγητά μου έχουν όμορφα χρώματα δεν φαντάζεστε! Το σημερινό γλυκάκι πραγματικά το χάζευα, αγαπάω βλέπετε και το λιλά….. Είναι και πιο εύκολα φωτογραφήσιμα αυτά τα πιάτα, οπότε έχω έναν λόγο επιπλέον να χαίρομαι. Τα μύρτιλα (blueberries) στα οποία οφείλεται αυτό το λιλά χρωματάκι, τα έχουμε ξαναχρησιμοποιήσει σε ένα νοστιμότο smoothie  πριν περίπου ένα χρόνο. Είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνη C, σίδηρο και φυτικές ίνες, με αντιοξειδωτικές, αγγειοδιασταλτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες . Ακόμα λένε ότι η κατανάλωσή τους βελτιώνει την όραση και βοηθά στην καταπολέμηση ασθενειών όπως το Πάρκινσον και η νόσος Αλτσχάιμερ, ένα μπολ την μέρα θα τρώω!!!! Αυτό το γλυκάκι είναι μια ελαφριά παραλλαγή του cheesecake, δροσιστική κ νόστιμη. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Σας φιλώ γλυκά!

Νηστίσιμο cheesecake με μύρτιλλα κ λεμόνι - Vegan lemon blueberry cheesecake
Νηστίσιμο cheesecake με μύρτιλλα κ λεμόνι

Υλικά: (6 μερίδες)
για την βάση:
180 γρ. vegan μπισκότα (τύπου digestive)
6 κ.σ. βούτυρο καρύδας
για την κρέμα λεμονιού:
1 φάκελος (43 γρ.) κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
660 γρ. φυτικό γάλα
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από ένα λεμόνι
για την κρέμα μύρτιλλου:
1 φάκελος (43 γρ.) κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
660 γρ. φυτικό γάλα
4 κ.σ. ζάχαρη
75 γρ. μύρτιλλα (blueberries)

Νηστίσιμο cheesecake με μύρτιλλα κ λεμόνι - Vegan lemon blueberry cheesecake
Νηστίσιμο cheesecake με μύρτιλλα κ λεμόνι

Εκτέλεση:
για την βάση:
Τρίβω το μπισκότο, το ανακατεύω με το λιωμένο βούτυρο καρύδας και το χωρίζω σε 6 ποτήρια.
για την κρέμα λεμονιού:
Βάζω μισό φλυτζάνι από το γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύω με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου, το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτω το παραπάνω μείγμα και το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύω με έναν αυγογδάρτη μέχρι να αρχίσει να δένει.
για την κρέμα μύρτιλου:
Βάζω μισό φλυτζάνι από το γάλα σε ένα μπολ και το ανακατεύω με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου, το υπόλοιπο γάλα το βάζω σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το παραπάνω μείγμα και τα μύρτιλα (τα οποία έχω προηγουμένως τρίψει στο μπλέντερ), ανακατεύω με έναν αυγογδάρτη μέχρι να αρχίσει να δένει.
Συναρμολόγηση:
Πάνω από το τριμμένο μπισκοτάκι, τοποθετώ την μια κρέμα και αφού κρυώσει λιγάκι προσθέτω την άλλη. Αν βάλετε τελευταία την κρέμα blueberries γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού ενώ αν βάλετε τελευταία την κρέμα λεμονιού γαρνίρετε με blueberries. Καλή σας απόλαυση!

Νηστίσιμο cheesecake με μύρτιλλα κ λεμόνι - Vegan lemon blueberry cheesecake
Νηστίσιμο cheesecake με μύρτιλλα κ λεμόνι

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 573 times, 1 visits today)

4 Comment

  1. Καλημερα γλυκα κοριτσακια!! Φανταστικο το γλυκακι σου Δημητρουλα μου απ’ολες τις αποψεις!!!! Συνδιασμος γευσεων, χρωματα, παρουσιαση..φανταστικα ολα!! Μπραβο σου! Θα το φτιαξω πολυ συντομα!! Μια χαρα αντικαθιστα ενα παγωτακι..
    Πολλα φιλακια απο εμενα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *