For the recipe in English click here
Καλημέρα κ καλή σας εβδομάδα, αγαπημένοι μου φίλοι! Πριν λίγες μέρες ο καλός μου είχε γενέθλια κ για να γιορτάσουμε αποφάσισα να φτιάξω ένα γλυκάκι. Ήθελα να είναι κάτι ελαφρύ, νόστιμο κ υγιεινό κ κατέληξα σε ένα νηστίσιμο σοκολατένιο cheesecake με φουντούκια. Ήταν υπέροχο κ χορταστικό! Έχω προσέξει ότι με αυτά τα υγιεινά γλυκά (που βασίζονται αποκλειστικά σε αγνά υλικά) με ένα κομμάτι σκας, ενώ με τα γλυκά του εμπορίου θες να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα για να χορτάσεις! Η συνταγή είναι από το omniblendaustralia. Εγώ έφτιαξα τη μισή ποσότητα από αυτή που θα δείτε παρακάτω στα υλικά κ τη μοίρασα σε 3 ατομικά τσέρκια. Εσείς, αν φτιάξετε όλη την ποσότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο τσέρκι κ να το κάνετε σαν τουρτίτσα. (Σημ. μην απογοητευτείτε από τον μακρύ κατάλογο των υλικών, απλά πολλά εξ αυτών επαναλαμβάνονται στις 3 στρώσεις του γλυκού!) Φτιάξτε το κ περιμένουμε εντυπώσεις κ φωτογραφίες!
Φιλιά γλυκά!
Υλικά:
για τη βάση:
1 φλ. αλεσμένα φουντούκια
1/4 φλ.+2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης ή μέλι για τους μη vegan)
1 κ.γ. βανίλια
μια πρέζα αλάτι
για τη γέμιση:
2 φλ. κάσιους, μουλιασμένα αποβραδίς κ ξεπλυμένα
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο φουντουκιού (ή φιστικοβούτυρο)
1/2 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης ή μέλι για τους μη vegan)
1/2 φλ. κακάο
1/2 φλ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
για τη σοκολατένια επικάλυψη:
1/2 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1 κ.γ. βανίλια
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης ή μέλι για τους μη vegan)
1/4 φλ. κακάο
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ χτυπώ όλα τα υλικά της βάσης. Βάζω σε μια πιατέλα ένα τσέρκι, ρίχνω μέσα τα πολτοποιημένα υλικά κ τα πιέζω με τα δάχτυλα να δημιουργηθεί μια βάση. Κατόπιν περνώ στη γέμιση πολτοποιώντας τα κάσιους με το σιρόπι σφενδάμου, το νερό κ το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο, το κακάο, το λάδι κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθύν καλά. Απλώνω τη γέμιση πάνω στη βάση κ το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει. Μετά φτιάχνω την επικάλυψη ανακατεύοντας όλα τα υλικά της με ένα πιρούνι. Την απλώνω στο γλυκό κ το ξαναβάζω στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρω με αλεσμένα φουντούκια, cocoa nibs, φράουλες, φύλλα μέντας κι ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας! Καλή σας απόλαυση! (που είναι δεδομένη!)
Πολύ ωραίο, πολύ λαχταριστό! Να τον χαίρεσαι τον καλό σου Λένια μου, να είναι πάντα καλά 🙂
Να είσαι καλά, γλυκό Μαράκι! Σε ευχαριστούμε πολύ! Μάκια από Ζάκυνθο!
το τυρί που είναι?! πολύ ιδιαίτερη συνταγη…
τα πολτοποιημένα μουλιασμένα κάσιους δίνουν υφή τυριού κρέμα στη γέμιση κ προσομοιάζουν στο cream cheese. Το γλυκάκι αυτό είναι νηστίσιμο κ δεν περιέχει ζωικό παράγωγο, άρα δεν έχει κανονικό τυρί. Ωστόσο, είναι πεντανόστιμο κ αρέσει πολύ κ σε vegan κ σε παμφάγους!
Γλυκιές καλημέρες!!!!
Πολύχρονος Λενιώ μου!! Να είσται πάντα καλά και μαζί!! Τώρα τα vegan cheesecake σου δείχνουν πολύ νόστιμα. Σίγουρα θα τα δοκίμαζα!!
Πολλά γλυκά φιλιά!!
Ευχαριστώ, κοριτσάκι! Είναι όντως κολασμένα! Φιλάκια!
Να τον χαίρεσαι τον καλό σου Λένια μου!
Τι υπέροχο cheesecake, μπράβο!! Αυτά τα κάσιους κάνουν τα πάντα τελικά!
Φιλάκια!!
Να είσαι καλά, Αγγελικούλα! όντως τα κάσιους είναι ένας θησαυρός! Φιλάκια!
How luscious and beautiful!
τέλειο!!!!
να τον χαίρεσαι Λένια μου!
καλή εβδομάδα!
Ευχαριστώ,Ευάκι μου! Να είσαι καλά! Γλυκά φιλιά!
delicious dessert !