Και να που ξυπνάς μια μέρα και το κοντέρ γράφει 43! Ναι, καλά καταλάβατε, γλυκά μου πλάσματα! Σήμερα γιορτάζω τα γενέθλιά μου νιώθοντας βαθιά ευγνωμοσύνη για όσα μου έχει δώσει η ζωή και ατενίζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. Μετά την περιπέτεια της υγείας μου το περσινό καλοκαίρι το μόνο που ζητώ πια είναι να είμαι γερή για να μπορώ να απολαμβάνω την ζωή πλάι στα αγαπημένα μου πρόσωπα, για να μπορώ να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα στον Δημητράκη μου, στον Κωστή μου, στους δικούς μου ανθρώπους, στο κοινωνικό σύνολο…Και φυσικά για να σας προλάβω, δεν αισθάνομαι γραία, που λένε κι εδώ στο Τζάντε! Τουναντίον είμαι ένα μεγαλοπίπινο! Χαχαχα! Η ενέργειά μου είναι στο φουλ και νιώθω σοφότερη, πιο κατασταλαγμένη, πιο γαλήνια και πλήρης από ποτέ!
Γλυκιά ανάρτηση σας έχω λοιπόν σήμερα! Θα φτιάξουμε vegan μάφιν με μπανάνα και σοκολάτα! Πανεύκολα, ελαφριά, υπέροχα! Ένα θα σας πω: τα πήγα κέρασμα σε κάλεσμα για δείπνο και έγιναν ανάρπαστα! Αξίζει να τα δοκιμάσετε!
Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα! Μουάτς!
150 γρ. μπανάνα πολύ ώριμη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπώ το γάλα με το λάδι και το εκχύλισμα. Προσθέτω και τη ζάχαρη και χτυπώ καλά. Πολτοποιώ την μπανάνα και την ανακατεύω κι αυτή στα υγρά υλικά. Ρίχνω το αλεύρι σταδιακά κι ανακατεύω. Στο τέλος προσθέτω τα 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας. Μοιράζω το μείγμα σε θήκες μάφιν, γαρνίρω με τις υπόλοιπες σταγόνες και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να βγει καθαρό το μαχαίρι που μπήγω στο κέντρο του μάφιν. (Ψήνω σε αντιστάσεις και για 2 λεπτά στο τέλος σε αέρα για να πάρουν χρώμα). Καλοφάγωτα!
Σημ. Μπορείτε αντί για μάφιν να φτιάξετε κέικ. Αδειάστε το μείγμα σε φόρμα κέικ στρωμένη με λαδόκολλα, μην προθερμάνετε πολύ τον φούρνο και τα πρώτα δέκα λεπτά ψήστε στους 150C. Μετά αυξήστε στους 180C και ψήστε ώσπου το μαχαίρι που βυθίζετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρό. Μπορείτε επίσης αν δεν έχετε σταγόνες σοκολάτας να βάλετε ξύσματα, όπως έκανα κι εγώ στο κέικ.
ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ…
Σε ευχαριστώ για την επισήμανση!!! Το συμπλήρωσα! Στους 180C! Φιλάκια πολλά!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ. ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ Κ ΒΓΗΚΑΝ ΥΠΕΡΟΧΑ ΤΑ MUFFINAKIA. ΤΑ ΕΨΗΣΑ ΣΤΟΥΣ 175° Γ 22′. ΕΧΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΛΑΔΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΠΑΝΑΝΑ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΥΣΤΗΡΑ VEGAN ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΚΕΦΙΡ ΑΝΤΙ Γ ΓΑΛΑ. ΣΟΥΠΕΡ ΣΥΝΤΑΓΗ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
Πόσο χαίρομαι που σου άρεσαν, Ξένια μου! Φιλάκια πολλά και συγγνώμη για την καθυστεημένη απάντηση! (λόγω διακοπών)
Καλησπέρα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάλα καρύδας;;
Ναι, αυτό στο χάρτινο κουτί, όχι κονσέρβας. Απλά θα έχει επίγευση καρύδας, αν δεν σε πειράζει!
Φιλιά πολλά!
Καλημέρα και συγχαρητήρια! Οι συνταγές σας είναι πολύ νόστιμες!
Έχω μια ερώτηση… επειδή αποφεύγουμε το λευκό αλεύρι, με τι αλεύρι θα μπορούσα να τα κάνω τα κεκάκια και να είναι παρόμοιο το αποτέλεσμα? πχ με καλαμποκάλευρο θα μπορούσα ή βρώμης? Φυσικά σε αυτήν την περίπτωση θα αυξήσω και το baking
Ευχαριστώ
Μαράκι μου, δεν τα έχω δοκιμάσει με άλλο αλεύρι! Σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια!
Φιλιά πολλά!