Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μας φίλοι κ φίλες! Ελπίζω να είστε καλά! Ξεκινάμε την εβδομάδα με μια υπέροχη πιτούλα, αρωματική κ χορταστική με μεσογειακά υλικά! Ένα νόστιμο σνακ που μπορείτε να δώσετε στα παιδάκια σας για το σχολείο ή να πάρετε μαζί σας στο γραφείο. Έχει συμπαγή υφή κ πολύ μεστή γεύση. Αυτή η μεσογειακή πίτα με λιαστή ντομάτα και πάστα ελιάς θα σας ενθουσιάσει! Πανεύκολη και πεντανόστιμη! Να την δοκιμάσετε! Περιμένω τις εντυπώσεις σας!
Αν αγαπάτε τις πίτες, πατήστε εδώ για να πάρετε ιδέες για vegan σπιτικές πιτούλες και να μην ξέρετε ποια να πρωτοδιαλέξετε! Οι περισσότερες είναι χωρίς φύλλο, σας διαβεβαιώ πως είναι πανεύκολες και λαχταριστές!
Αυτά τα ολίγα για σήμερα…Σας φιλώ γλυκά! Ξύπνησε ο μπέμπης κ δεν προλαβαίνω να γράψω άλλα! Μουάτς!
Υλικά για ταψάκι 20*20cm :
335 γρ. αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. ελαιόλαδο
330 γρ. γάλα σόγιας
100 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
65 γρ. καρότο, τριμμένο
1 κ.σ. πάστα ελιάς
1 κ.σ. ρίγανη
2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. baking powder
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι, το baking, αλατοπίπερο, τη σκόνη σκόρδου κ κρεμμυδιού κ τη ρίγανη κ ανακατεύω. Σε άλλο μπολ βάζω το γάλα κ το χτυπώ με το λάδι. Διαλύω κ την πάστα ελιάς εκεί μέσα. Κατόπιν ρίχνω στο υγρό μείγμα σταδιακά το μείγμα με το αλεύρι κα ανακατεύω. Στο τέλος ενσωματώνω τη ντομάτα κ το καρότο. Μεταφέρω σε λαδωμένο ταψάκι, ισιώνω την επιφάνεια της πίτας, προιαρετικά την πασπαλίζω με σουσάμι κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50′ ή ώσπου να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι που βυθίζω στο κέντρο της πίτας. Καλή σας απόλαυση!
Υπέροχη!! Η πάστα ελιάς δίνει τον τόνο στην συνταγή! Για άλλη μια φορά δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι και ευχαριστήθηκαν και οι μικροί της οικογένειας!! Βασικό!!
Αχ, τι καλά, Λενάκι! Χαιρόμαστε πολύ που σας άρεσε! Δίνει κ το σκούρο χρώμα η πάστα! Φιλάκια πολλά!!!!!!!