For the recipe in English click here
Καλημέρα, αγαπημένοι/ες μας! Ναι, καλά είδατε, πάλι συνταγή με κολοκύθα έχει! Τι να κάνουμε; Είναι μεγάλες, οπότε αγοράζεις μια και φτιάχνεις πολλά φαγάκια! Η σημερινή συνταγή όμως δεν είναι δικιά μας. Ανήκει στην Cate Lawrence του A travelling Cook και υπάρχει μαζί με πολλές άλλες στο βιβλίο της Soups, salads and sides. Σε αυτό το βιβλίο υπάρχουν συνταγές για σαλάτες, σούπες, συνοδευτικά πιάτα καθώς κ dressing για σαλάτες κ σάλτσες. Οι συνταγές είναι εύκολες, απλές στη εκτέλεσή τους με απλά υλικά. Φυσικά είναι vegan, υγιεινές κ ελαφριές, γεμάτες θρεπτικά συστατικά. Πολλές από αυτές μάλιστα μπορούν να σταθούν μόνες τους ως κυρίως πιάτα. Η μαροκινή σούπα που σας παρουσιάζουμε σήμερα, η σούπα με τον αρακά κ το μπρόκολο, η πικάντικη σάλτσα με φιστικοβούτυρο, το πέστο τσουκνίδας, η τορτίγια με τις πατάτες είναι μερικές από αυτές που ξεχωρίσαμε. Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου της Cate πηγαίνει σε φιλανθρωπικό σκοπό. Η Cate είχε την καλοσύνη να προσφέρει σε δύο τυχερούς αναγνώστες μας δυο ηλεκτρονικά αντίτυπα του βιβλίου της Soups, salads and sides.
Ο διαγωνισμός μας λοιπόν ξεκινά σήμερα κ θα λήξει την επόμενη Παρασκευή (13/11) στις 12 το βράδυ. Δύο τυχεροί θα κερδίσουν δύο ηλεκτρονικά αντίτυπα του βιβλίου Soups, salads and sides. Για να συμμετέχετε στον διαγωνισμό το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε ένα σχόλιο εδώ ή στο facebook ή στο instagram. Αν αφήσετε κ στα τρία, έχετε πιο πολλές πιθανότητες να κερδίσετε! Καλή επιτυχία σε όλους!
Υλικά: (6 μερίδες)
2 φλ. κολοκύθα, τεμαχισμένη
800 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
800 γρ. νερόβραστα ρεβύθια
1 φλ. κινόα
4 φλ. νερό ή ζωμός λαχανικών
2 καρότα, ψιλοκομμένα
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
1κ.γ. κανέλα
1κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να γίνουν διάφανα. Προσθέτω την κανέλα, το κύμινο,το πιπέρι καγιέν και την γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύω για ένα λεπτό ακόμα. Προσθέτω την κολοκύθα, τα καρότα, την ντομάτα, τα ρεβύθια και την ζάχαρη. Ξεπλένω καλά με κρύο νερό την κινόα. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω την κινόα και το νερό ή τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να βράσει και η κινόα. Σερβίρω την σούπα προσθέτοντας επιπλέον ωμό ελαιόλαδο. Καλή σας απόλαυση!
Αν είχα τώρα όλα τα υλικά θα την έφτιαχνα,αλλά στο μέλλον θα γίνει.
Τρεχω να ψωνισω τα υλικα που μου λειπουν !
Επείγον! Να αγοράσω κολοκύθα!! 😀
I am a huuuge pumpkin lover and like to eat it hot or cold. This recipe is just perfect as it has all of my favourite ingredients and so damn easy to make. Quinoa is a new thing for me but I am trying it at the moment. With this dish it might just hit the mark!
Yummy!! Θα τη δοκιμάσω οπωσδήποτε!
Πολύ πλούσια σε υλικά και αγαπημένα μπαχαρικά η σούπα σου, Λένια 🙂 Ακόμα και τα χρώματα είναι άκρως φθινοπωρινά! Καλημέρα και καλό Σ/Κ, ΧΟΧΟ
Λατρεύω τις σούπες!
Λατρεύω τις σούπες !
Διαφορετική απο τις συνυθισμένες σουπες μοιαζει πραγματικά γευστική!
υπέροχη ιδέα για χειμωνιάτικη σούπα με χρώματα κι αρώματα!
Καταπληκτικη συνταγη! Την εκανα χτες και ξετρελαθηκαμε με τον αντρα μου! Θα την κανουμε συχνα απο δω και περα!!
tha to dokimasw!!