For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου, φίλοι! Η απλότητα στη μαγειρική συχνά φέρνει εκπληκτικά αποτελέσματα! Σήμερα λοιπόν μαγειρεύουμε ένα πιάτο ζυμαρικών που τολμώ να πω ότι είναι κ το αγαπημένο μου! Λινγκουίνι με σάλτσα ντομάτα βασιλικό! Οκ, δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα, αλλά έχω λίγα μυστικά να μοιραστώ μαζί σας. Παλιά την έτιαχνα αυτή τη σάλτσα με φρέσκια ντομάτα. Τελικά προτιμώ τον πουρέ ντομάτας, γιατί δίνει πιο γεμάτη γεύση. Επίσης, το σκόρδο πρέπει να κυριαρχεί, γι’α υτό μην το τσιγκουνευτείτε! Το ίδιο ισχύει για τον βασιλικό! Μην αγοράσετε από το super market βασιλικό, γιατί πρόκειται για απομίμηση κ δεν είναι διόλου αρωματικός! Σας το υπογράφω ότι θα τη λατρέψετε αυτή τη μακαρονάδα! Είναι τόσο γεμάτη γεύση που οι γευστικοί σας κάλυκες θα κάνουν πανηγύρι! Το τυράκι που συνόδεψε το πιάτο μας δεν είναι ζωικό! Θα σας μιλήσω γι’αυτό σε επόμενη ανάρτηση!
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!
Υλικά για 3 μερίδες:
500 γρ. λινγκουίνι
500 γρ. χυμός ντομάτας
5 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
15 φύλλα βασιλικού
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
vegan τυρί ή τυρί της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Βάζω τον πουρέ ντομάτας, 10 φύλλα βασιλικού κ το σκόρδο σε μια κατσαρόλα κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά. Αλατοπιπερώνω. Όταν πήξει η σάλτσα προσθέτω το λάδι κ τον υπόλοιπο βασιλικό. Στο μεταξύ μαγειρεύω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τ ασουρών κα τα βάζω μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα κ τα ανακατεύω καλά. Σερβίρω κ πασπαλίζω με τυρί της αρεσκείας μου. Καλή σας απόλαυση!
Ουάου!!!!!!!!!!!!!!!!! Φωτογραφιάρες!
Πέφτω με τα μούτρα και δεν σηκώνω κεφάλι μέχρι να εξαφανίσω και τον μοναδικό κόκκο παρμεζάνας από το πιάτο! Λατρεύω τις μακαρονάδες και κάτι τέτοιες απλές είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου τύχει για μεσημεριανό!!!!!!!!!!
Τι όμορφη που είναι!!!!!!!!!!!!
Στην αρχή νόμιζα ότι τα λινγκουίνι είναι κόκκινα…
Πολύ ωραίες φωτογραφίες για την best ever μακαρονάδα!!!
Πεντανόστιμη με λίγα και απλά υλικά!!
easy to make but delicious !
Υπέροχη συνταγή και καταπληκτικές φωτογραφίες!!
Exw berdeftei ligo…vazw 500gr poure ‘h xumo ntomatas?
Καλημέρα, Ναννά! Χυμό ντομάτας χρησιμοποιώ, το κλασικό αυτό στο χάρτινο κουτί.
Θα διορθώσω τη μετάφραση στα αγγλικά γιατί το puree είναι η πάστα, μπερδεύτηκα. Σε ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση! Περιμένουμε εντυπώσεις, αξίζει να τη δοκιμάσεις!
Καλά μαγειρέματα κ φιλιά πολλά!
Στην σάλτσα νερό μαζί με το χυμό βάζουμε?
Καλή σου μέρα, Ελεάννα μας! Συνήθως δεν βάζω καθόλου ή βάζω λίγο (μισό φλιτζάνι).
Φιλάκια πολλά!