For the recipe in English click here
Φαντάζομαι πως οι περισσότεροι τον τελευταίο καιρό, επηρεασμένοι από τα γεγονότα κ τις ραγδαίες εξελίξεις, κάνετε οικονομία κ έχετε περιορίσει τα έξοδά σας! Έτσι, λοιπόν σήμερα σας προτείνουμε ένα απλό κ οικονομικό φαγάκι, πολύ νόστιμο που προέκυψε τυχαία, όταν πριν χρόνια ήθελα να φτιάξω μπριάμ κ είχα ξεμείνει από ντομάτα. Σκέφτηκα λοιπόν, γιατί να μην το κάνω λεμονάτο, ωραίο θα είναι! Κι όντως ήταν νοστιμότατο κι από τότε το κάνω σαν παραλλαγή του κλασικού μπριάμ.
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι, με χαμόγελο κ αισιοδοξία!
Υλικά για 3 μερίδες:
5 πατάτες
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
1 πράσινη πιπεριά
2 πορτομπέλο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
χυμός 1 λεμονιού
9 κ.σ. ελαιόλαδο
μουστάρδα
αλάτι κ πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένω και κόβω όλα τα λαχανικά. Τα τοποθετώ σε ένα μεγάλο ταψί. Αλατοπιπερώνω, προσθέτω τη ρίγανη. Τα περιχύνω με το λάδι, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και 1 ποτήρι νερό, ανακατεύω καλά και τα ψήνω στους 200C για περίπου 1 ώρα μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει η σαλτσούλα. Καλή σας απόλαυση!
Λεμονάτο μπριάμ?! Τέλεια ιδέα, δεν το είχα σκεφτεί…
Καλημέρα, σας φιλώ!!
Μπραβο Λενια μου! Φανταστικη η ιδεα σου!! Θα βαλω μαλιστα χυμο απο 2 λεμονια! Μαλλον αυτο θα ειναι το επομενο που θα μαγειρεψω κ ειναι κριμα…γιατι θα ‘κλεψει’ τη σειρα απο την ταρτα με τα κολοκυθια..:-)))) ή θα δω δεν ξερω…Επισης να σου πω οτι το κατσαρολακι σου ειναι γλυκα!!
Πολλα φιλακια κοριτσακια γλυκα!!! Σας στελνω θετικη ενεργεια!!
Είναι όντως πολύ νόστιμο, Ευάκι γλυκό! Όσο για το κατσαρολάκι είναι παμπάλαιο της συγχωρεμενης της γιαγιάς μας, της Σοφιας! Καλό κ vintage!
Φιλάκια μπολικα κ γλυκά σαν εσένα σου στέλνουμε!