Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα!Εν αναμονή της σταδιακής άρσης των μέτρων δεν σας κρύβω ότι έχω άγχος. Πώς θα είναι η νέα πραγματικότητα; Είναι ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία; Πώς θα κρατήσουμε τα παιδιά σε απόσταση; Θα φοράμε μάσκες; Ίδωμεν… Εύχομαι να πάνε όλα καλά και να αφήσουμε πίσω αυτή την περιπέτεια…
Ας μαγειρέψουμε τώρα! Αυτή η συνταγούλα προοριζόταν να αναρτηθεί την Μεγάλη Εβδομάδα ως το γλυκό που θα έκλεινε το πασχαλινό μενού που σας προτείναμε. Όπως σας είχα πει όμως και τότε, ο Κωστής αντιπρότεινε να φτιάξουμε κάτι που θα έβγαζε περισσότερες μερίδες για να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου τραπεζιού κι έτσι φτιάξαμε αυτή την λαχταριστή Vegan σοκολατόπιτα με φύλλο. Οπότε ήρθε η ώρα να σας κεράσω αυτή την υπέροχη, πανεύκολη vegan κρέμα σοκολάτας, η οποία θέλει μοναχά 3 υλικά για να γίνει! Να την δοκιμάσετε, θα ενθουσιαστείτε κι εσείς, είμαι σίγουρη! Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να έχετε παγώσει καλά την κρέμα καρύδας για να διαχωριστεί το υγρό στο κάτω μέρος και να ανέβει το συμπαγές πάνω.
Φιλιά πολλά από το Τζάντε! Μουάτς!
Υλικά για 5 μερίδες:
Εκτέλεση:
Βάζω την κονσέρβα με την κρέμα καρύδας στο ψυγείο 3 μέρες πριν την χρησιμοποιήσω. Αυτό γίνεται για να στερεοποιηθεί και να χρησιμοποιήσω μόνο το στερεό τμήμα κι όχι το υγρό που υπάρχει στο κάτω μέρος της κονσέρβας. Χτυπώ λοιπόν αυτό το στερεό μέρος στο μπλέντερ να αφρατέψει. Μετά ρίχνω και την λιωμένη σοκολάτα, ξαναχτυπώ και τέλος προσθέτω και τις φράουλες. Χτυπώ μια τελευταία φορά να ενωθούν καλά τα υλικά μου. Μοιράζω σε μπολάκια και γαρνίρω με φράουλες. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. το φτιάξαμε και με μπανάνα αντί για φράουλα. Είναι εξίσου καλό, αρκεί να σας αρέσει η γεύση της καρύδας, γιατί ακούγεται αρκετά, ενώ στην φραουλένια εκδοχή δεν ακούγεται καθόλου!
1 Comment