The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο

Κινόα με μπρόκολο και μοτσαρέλα- Quinoa with broccoli and mozzarella

P1011944

Πάει πολύς καιρός που ήθελα να δοκιμάσω αυτή την περιβόητη κινόα, μια υπερτροφή γεμάτη θρεπτικά συστατικά: υψηλή πρωτείνη, φυτικές ίνες, ωμέγα 3 λιπαρά, φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο κ.α. Αυτό το ψευτοδημητριακό καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην περιοχή των Άνδεων. Οι Ίνκας μάλιστα θεωρούσαν τον καρπό αυτό ιερό. Μαγειρεύεται σαν το ρύζι και μπορεί να εμπλουτιστεί με λαχανικά και να γίνει σαλάτα ή πιλάφι. Κυκλοφορεί και σε μορφή νιφάδων, ιδανικό για ένα πρωινό γεμάτο ενέργεια!
Η πρώτη μου απόπειρα να φτιάξω κάτι με κινόα ήρθε ως έμπνευση από εδώ. Άλλαξα πολύ τη συνταγή, η αλήθεια είναι, αλλά κράτησα την αρχική ιδέα: κινόα ως βάση με λαχανικό από πάνω.
Ανυπομονώ να φτιάξω κι άλλη συνταγή με αυτό το δυναμωτικό καρπό.
Κινόα με μπρόκολο και μοτσαρέλαΝα είστε καλά και να προσέχετε τον εαυτό σας!

Υλικά:
1 φλ. κινόα
φούντες μπρόκολου
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κουκουνάρι
1 ασπράδι αυγού
φύλλα βασιλικού
150 γρ. μοτσαρέλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζω λίγο το μπρόκολο. Μην το παραβράσετε, θέλουμε να “κρατάει”. Το σουρώνω. Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κατόπιν ανακατεύω την κινόα με το ασπράδι, 2 κ.σ. λάδι, τον βασιλικό και το σκόρδο. Αλατίζω. Την τοποθετώ σε ένα λαδωμένο σκεύος και ψήνω ώσπου να πάρει χρώμα. Την βγάζω από τον φούρνο και προσθέτω το μπρόκολο, το κουκουνάρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τη μοτσαρέλα. Πασπαλίζω με αλατοπίπερο και ψήνω ώσπου να λιώσει το τυράκι. Καλή σας όρεξη!

Κινόα με μπρόκολο και μοτσαρέλα

It has been such a long time since I heard of quinoa. This pseudocereal is really packed with nutrients: protein (14%!!!), magnesium, dietary fiber, iron, phosphorus, calcium etc. No wonder why it is called a superfood! It has been cultivated for thousand of years in the region of Andes. The Incas held this crop to be sacred.It is cooked like rice and you can make pilafs or salads. You can also have it for breakfast!
The initial idea belongs to sweet muppy, though I have changed it a lot. I hope you enjoy this tasteful and healthy dish.
Κινόα με μπρόκολο και μοτσαρέλαTake care, my dear friends!

Ingredients:
1 cup quinoa
broccoli florets
2 garlic cloves
3Tbsp pinenuts
1 egg white
fresh basil leaves
150gr. mozzarella
olive oil
salt and pepper

Directions:
Cook quinoa per instructions. Cook broccoli florets al dente. Combine cooked quinoa with egg white, garlic, 2Tbsp olive oil, basil leaves. Season with salt. Place in a greased baking dish until toasted. Then add broccoli florets, pinenuts, the rest of the oil and mozzarella. Put back in the oven until cheese melts.Enjoy a perfect healthy meal!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 613 times, 1 visits today)

13 Comment

    1. Καλή σου μέρα, Μαράκι μου! Ψήνω στους 180 C ώσπου να πάρει χρώμα η κινόα κ μετά ώσπου να λιώσει το τυρί.
      Φιλάκια πολλά κ καλή επιτυχία!

  1. Το έφτιαξα κι εγώ για απογευματινό, πολύ νόστιμο! Πρώτη φορά έκανα κάτι με κινόα! Τα τρία μου παιδάκια το καλό έφαγαν!!! Θα το ξανακάνω!!! Ευχαριστούμε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *