Καλημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Η σημερινή συνταγούλα είναι ένα υπέροχο τοστ με δροσερή σαλάτα αμυγδάλου και σέλερυ που φέρνει στο νου τον τόνο (το μόνο πράγμα που μου λείπει από τότε που έκοψα το ψάρι)! Πράγματι, σου βγάζει μια δροσιστική θαλασσινή νότα…Πώς γίνεται αυτό δεν ξέρω! Είναι πολύ χορταστική, δροσιστική, κρατσανιστή και θα πάθετε πλάκα, αν την βάλετε σε ψωμάκι του τοστ κ την ψήσετε! Δεν υπάρχει αυτό το τοστ! Πολύ γευστικό, πολύ γεμάτη γεύση. Τελικά είναι ωραίο να είσαι χορτοφάγος! Η ποικιλία των πραγμάτων που τρως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή των παμφάγων. Και όχι τίποτα άλλο έχω κ τους μαθητές μου να μου λένε “Μα κυρία, πώς ζείτε; Τι τρώτε; Μόνο μαρούλια;” Η απάντησή μου συνήθως είναι πολύ απλή. Τους παραπέμπω στο μπλογκ για να πάρουν μία γεύση! Μια άλλη αγαπημένη συνταγή για vegan τοστάκι είναι αυτή ρεβυθοσαλάτα! Τύφλα να ‘χουν όλα τα τυριά του κόσμου! Είναι θαυμάσια σας λέω!
Αυτά τα λίγα για σήμερα! Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο τοστ με δροσερή σαλάτα αμυγδάλου και σέλερυ και είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε όσο εμείς! Πολλά γλυκά φιλιά από το νησί! Μουάτς!
Υλικά:
1 κούπα αμύγδαλα, χοντροκομμένα
1 κούπα σέλερυ, ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένα
5 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 κ.σ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη
ξύσμα κ χυμός 1/2 λεμονιού
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα αμύγδαλα με το σέλερυ, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον μαϊντανό, την κάπαρη κ το ξύσμα. Χτυπώ τον χυμό λεμονιού με το λάδι, τη μουστάρδα κ αλατοπιπερώνω. Περιχύνω τα λαχανικά με αυτό το μείγμα κ ανακατεύω καλά. Έτοιμο για σερβίρισμα! Διατηρείται για μέρες στο ψυγείο. Τρώγεται σκέτο, σε παξιμαδάκια ή με ψωμάκι σε τοστ. Καλή σας απόλαυση!
Sounds really good! Hugs!
Τελειο!!
Θα το ετρωγα ολο και χωρις τοστ!
Τα υλικα του ενα κι ενα!!
It surely looks very tasty and tempting!
Αυτό είναι πολύ σωστό που λες. Η φαντασία δουλεύει παραπάνω από όταν έχεις στα σίγουρα ένα κοτόπουλο στο ψυγείο ή μια μακαρονάδα με κιμά. Η σαλάτα είναι πολύ τραβηχτική πάντως!! Θα τη δοκιμάσω!!
Che fantastica idea! Bravissima, Lenia! Un abbraccio dall’Italia!!!
Μόλις το έφτιαξα. Πραγματικά πεντανόστιμ ο!! Βέβαια για τονοσαλατα δε μου έμοιαζε ιδιαίτερα… Αλλά ποιος νοιάζεται όταν το αποτέλεσμα ειναι τόσο μοναδικό!! Μπράβο!
Μπράβο!!!Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε!Καλά κ υγιεινά μαγειρέματα,Ολυμπίτσα μας!
Τα φιλιά μας!
Τι εννοούμε όταν λέμε ξαλμυρισμενη κάπαρη ; Κ αν δν μας αρέσει το σέλερι με τι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε ; Λατρευω τις υπεροχες συνταγές σας!!! :))))
Καλημέρα, Μαράκι. Ξαλμυρισμένη εννοώ να την έχεις ξεπλύνει για να μην είναι πολύ αλμυρή. Τη βάζω σε μικρό σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό κ την ξεπλένω. Όσον αφορά το σέλερι: ούτε εμένα μου άρεσε μέχρι που το δοκίμασα σε αυτή τη συνταγή κ ξετρελάθηκα! Είναι τραγανιστό κ χαρίζει έντονη δροσιά στη σαλάτα κ ωραία γεύση. Θα σου πρότεινα να το δοκιμάσεις! Δώστου μια ευκαιρία! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι να το αντικαταστήσεις, ίσως μαιντανό, αλλά δεν θα είναι το ίδιο ούτε σε γεύση , ούτε σε υφή, ούτε σε όγκο. Αν το φτιάξεις, ενημέρωσέ μας! Χαιρόμαστε πολύ που αγαπάς τις συνταγές μας!
Φιλάκια πολλά κ καλά κ υγιεινά μαγειρέματα!