The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Γλυκό με ταχίνι, χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη
Vegan Γλυκά Μπισκότα - μπάρες Πρωινό

Γλυκό με ταχίνι χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι

Βουτιά στο παρελθόν για όσους είναι νέοι στην παρέα μας: Όταν η μικρή μου αδερφούλα, η Δημητρούλα, είχε γεννήσει την Χαρουλίτα κ είχε άδεια ανατροφής, θέλοντας να βρει κάτι δημιουργικό για να περνά τον χρόνο της, αποφάσισε να φτιάξει ένα μαγειρικό μπλογκ, το “Τι θα φάμε σήμερα;” εν έτει 2010. Μετά από λίγους μήνες μου πρότεινε να συμμετέχω κι εγώ, αρχικά μεταφράζοντας τις συνταγές στα αγγλικά και κατόπιν μαγειρεύοντας. Ο μαγικός κόσμος του blogging με κέρδισε μεμιάς! Μου άρεσε πολύ η όλη διαδικασία. Το να σκαρφίζεσαι μια συνταγή, να πειραματίζεσαι, να κάνεις το food styling, να φωτογραφίζεις, αλλά και να επικοινωνείς με τον κόσμο, να έρχεσαι σε επαφή με αγνώστους με τους οποίους σε συνδέει η αγάπη για το καλό φαγητό είναι πράγματα που αγάπησα μεμιάς!

DSC_1436

Το 2014 το μπλογκ μετονομάστηκε σε The Veggie Sisters κι έγινε χορτοφαγικό και λίγο αργότερα vegan. Το μαγειρικό ταξίδι συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία, νίκες σε διαγωνισμούς, συνεργασίες με εταιρείες, αλλά το κυριότερο με ολοένα αυξανόμενη επαφή με το κοινό. Η Δημητρούλα αποχώρησε το 2016 λόγω κόπωσης, και την θέση της πήρε ο Κωστής με την στήριξη, τις ιδέες του, αλλά και τις συνταγές που συνεισφέρει κι αυτός. Οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην αδερφούλα μου, γιατί χωρίς αυτήν δεν θα είχα ανακαλύψει αυτό το υπέροχο χόμπυ, το οποίο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας! Η σημερινή συνταγή λοιπόν είναι δική της! Αυτό το γλυκό με ταχίνι χωρίς ζάχαρη κι αλεύρι είναι εκπληκτικό! Αυτές οι απολαυστικιές μπουκιές είναι φτιαγμένες  μόνο με αγνά υλικά! Ιδού λοιπόν ένα γλυκάκι πολύ νόστιμο και χορταστικό από τα χεράκια της! Δεν το αποκαλώ μπάρα, γιατί έχει διαφορετική υφή και μια υγρασία που δεν έχουν οι μπάρες. Φιλιά πολλά από το Τζάντε!

DSC_1417

Υλικά για ταψάκι 20*20 cm:
145 γρ. ταχίνι
230 γρ. χυμός πορτοκαλιού
140 γρ. ώριμη μπανάνα
170 γρ. βρώμη
60 γρ. καρύδι
100 γρ. σταφίδα ξανθή
50 γρ. σοκολάτα
1 κ.γ. κανέλα

DSC_1427

Εκτέλεση:

Λιώνω την μπανάνα με ένα πιρούνι. Τρίβω την μαύρη σοκολάτα με το μαχαίρι. Βάζω στο μπλέντερ την βρώμη με τα καρύδια και τα κάνω “αλεύρι”. Σε ένα μπολ ανακατεύω το ταχίνι με τον χυμό και την κανέλα, στη συνέχεια προσθέτω τη λιωμένη μπανάνα. Έπειτα προσθέτω σταδιακά ανακατεύοντας το μείγμα της βρώμης. Τέλος ρίχνω την σοκολάτα και τις σταφίδες και ανακατεύω ώσπου να ενσωματωθούν. Αδειάζω το μείγμα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω στους 180C για 35 λεπτά. Το βγάζω από τον φούρνο και το αφήνω να κρυώσει λίγο πριν το κόψω. Προαιρετικά λιώνω λίγη σοκολάτα και πιτσιλάω το γλυκάκι μου για ομορφιά! Καλοφάγωτο!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.738 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *