Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Ελπίζω να είστε καλά κ να περνάτε όμορφα το καλοκαιράκι σας! Εμείς κάναμε μίνι διακοπούλες σε έναν μαγευτικό ορεινό προορισμό (το ξέρω είμαι ανάποδη, αλλά όταν ζεις σε νησί, το καλοκαίρι προτιμάς να πάρεις τα βουνά για κάτι πιο εξωτικό), για τις οποίες θα σας μιλήσω σε προσεχή ανάρτηση. Το συμπέρασμα των διακοπών είναι ότι ο μικρός μας δεν είναι έτοιμος για εξορμήσεις…Αυτό το ζωηρό μικρό μαμούθ (Μαμούτε, όπως τον αποκαλεί ο μπαμπάς του) περνά την φάση του στείρου αρνητισμού, δηλ. γκρινιάζει για να γκρινιάζει. Απλά για να δείξει ότι ξεκόλλησε από το βρακί της μαμάς του κ αποκτά την δική του βούληση κ προσωπικότητα. Αυτή την φάση την βιώνουν με διαφορετικό τρόπο τα παιδάκια. Το δικό μας πάντως την βιώνει έντονα, κάτι που κατάλαβαν και όσοι είχαν την τύχη να μας συναντήσουν στας διακοπάς μας!
Το Σάββατο γίνομαι 41 κ δυστυχώς δεν πρόλαβα να σας τρατάρω νέο γλυκάκι. Επιφυλάσσομαι! Στο αρχείο μου όμως περίμενε υπομονετικά μια συνταγή για ένα ευπαρουσίαστο ορεκτικό! Φωλιές με αρωματική κρέμα μελιτζάνας. Πρόκειται για ένα πανεύκολο, ελαφρύ, νοστιμότατο καλοκαιρινό ορεκτικό που είμαι σίγουρη ότι θα αγαπήσετε! Οι φωλιές γίνονται με αυτήν την ζύμη που σας δείξαμε πρόσφατα κ που ήδη αγαπήσατε πολύ. Το μόνο που θέλω είναι να είμαι καλά, γερή κ δυνατή, να μεγαλώνω το παιδάκι μου κ να γεύομαι την ομορφιά κ την νοστιμιά της ζωής μαζί με τους αγαπημένους μου. Να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για όλη την αγάπη κ την στήριξη! Ο Θεός να μας έχει καλά κ να τα λέμε εδώ στην διαδικτυακή αυτή κουζινούλα που χτίστηκε με αγάπη περισσή!
Φιλάκια πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Μουάτς!
Υλικά για 12 φωλιές:
1 δόση ζύμης κουρού
2 μελιτζάνες
150 γρ. βρασμένη πατάτα
15 γρ. μαιντανός κ δυόσμος
45 γρ. καρύδι αλεσμένο
1 μικρό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια λαδόκολλα βάζω τις 2 μελιτζάνες, τα σκόρδα ακαθάριστα κ το κρεμμύδι κ ψήνω στους 200 C για περίπου 45′ ή ώσπου να μαλακώσουν κ να τρυπιούνται καλά με το πιρούνι. Κατόπιν ξεφλουδίζω τις μελιτζάνες και τα 180 γρ. της ψημένης σάρκας τα πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με την βρασμένη πατάτα. Τα μεταφέρω σε ένα μπολ. Βγάζω την ψημένη σάρκα από τα σκόρδα κ την πολτοποιώ μαζί με το κρεμμύδι κ τα μυρωδικά. Τα προσθέτω κι αυτά στο μπολ μαζί με το καρύδι, την διατροφική μαγιά, το λάδι, την πάπρικα κ το αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά. Αφήνω να κρυώσει. Απλώνω σε μια επιφάνεια το φύλλο και με ένα μπολάκι/ποτήρι κόβω σε στρογγυλά κομμάτια. Τα βάζω σε θήκες σιλικόνης για μάφιν κ τα κολλά στα τοιχώματα σχηματίζοντας φωλιές. Κάνω τρύπες με ένα πιρούνι κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν είναι έτοιμα τα βγάζω από τον φούρνο κ τα αφήνω να κρυώσουν. Κατόπιν μοιράζω το μείγμα τις γέμισης στις 12 φωλίτσες. Γαρνίρω με ένα καρύδι. Καλή σας απόλαυση!
Είδα φωλιές και..μπήκα..χιχι…
Πόσο νόστιμες πρέπει να είναι. Ωραίο ορεκτικό & μεζεδάκι!!
Πάω να δω και τη ζύμη που λες.. (κι όποια άλλη συνταγή έχω χάσει..ουφ..)
Να είσαι καλά Λενια μου πολυχρονη κι ευτυχισμένη και να χαίρεσαι την οικογένειά σου.
Φιλιά πολλά
Γλυκό μου, κοριτσάκι σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια κ για τις ευχές! Να είσαι καλά κ σου αντεύχομαι ό,τι επιθυμείς!
Φιλάκια πολλά από το Τζάντε!!!
Αχ τέλειο φαίνεται! Θα το φτιάξω σίγουρα, η μελιτζάνα είναι το αγαπημένο μου λαχανικό!!! <3
Σε ευχαριστώ πολύ, γλυκιά μου! Κι εγώ λατρεύω τις μελιτζάνες, οπότε θα σου αρέσει αυτό το ορεκτικό!
Φιλάκια πολλά!!!
Φαινεται τέλεια! Μπορούμε να παράλειψουμε το καρύδι; Φιλιά πολλα!
Μπορείς, αν και ταιριάζει απίστευτα!!!