Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Ποιος δεν αγαπά τα ζυμαρικά; Ουδείς ή σχεδόν ουδείς! Στη 42χρονη ζωή μου ένα άτομο έχω γνωρίσει μοναχά που δεν τα αγαπούσε! Είναι το είδος του φαγητού που θα μπορούσα να τρώω κάθε μέρα, γιατί μου δίνουν τη δυνατότητα να αυτοσχεδιάσω και κάθε φορά να δημιουργήσω κάτι το διαφορετικό! Μεταξύ μας αυτό που γράφουν στις συσκευασίες ότι δηλ. αντιστοιχεί μισό κιλό σε 4 μερίδες σας βρίσκει σύμφωνους; Στο δικό μας σπιτικό 1 πακέτο ισούται αυστηρά με 2 μερίδες! Τέλος! Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο! Τώρα με τον τρίχρονο Δημητράκη που είναι γερό πηρούνι πρέπει να ανοίξω κι άλλο πακέτο.
Επίσης, ένα άλλο πλεονέκτημα των ζυμαρικών είναι ο ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας τους! Γυρνάς κουρασμένος από τη δουλειά, βάζεις νερό στον βραστήρα, αλλάζεις ρούχα, μπαίνεις στην κουζίνα και μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια σου φτάνουν αυτά τα 9-10 λεπτά για να φτιάξεις μια γρήγορη μεν, νόστιμη δε μακαρονάδα! Μαγικό,ε;
Ιδού λοιπόν δυο ιδέες για εύκολες μακαρονάδες! Δεν χρειάζεται να τα συνοδεύετε με σάλτσα! Λίγα, απλά υλικά αρκούν για να φτιάξετε ένα λαχταριστό πιάτο! Το μαγικό υλικό που δεν πρέπει επ’ουδενί να παραλείπετε είναι ο ζωμός στον οποίο βράζουν τα μακαρόνια. Αυτός θα τους δώσει την απαραίτητη υγρασία για να μην είναι στεγνά! Στις παρακάτω συνταγές δεν σας δίνω ακριβείς ποσότητες των υλικών. Ανάλογα με τα γούστα σας αποφασίζετε εσείς.
Φιλάκια πολλά και καλά μαγειρέματα! Μουάτς!
Μακαρονάδα με λιαστή ντομάτα και κάπαρη:
Βράζω τα μακαρόνια και στο μεταξύ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρω για λίγο το λιωμένο σκόρδο με φρέσκια ρίγανη. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα, ξαλμυρισμένη κάπαρη και λίγο καλαμπόκι. Αλατοπιπερώνω με προσοχή (υπάρχουν αλμυρά υλικά)Πριν στραγγίσω τα μακαρόνια κρατώ ένα φλιτζάνι ζωμό και τον ρίχνω στο τηγάνι. Προσθέτω μέσα και τα ζυμαρικά κι ανακατεύω καλά. Χύνω λίγο ελαιόλαδο και σερβίρω με φυτικό τυράκι (κοιτάχτε εδώ και εδώ). Καλή σας απόλαυση!
Λεμονάτη μακαρονάδα με σκόρδο και μαϊντανό
Εδώ μιλάμε για πραγματική cucina povera (φτωχή κουζίνα που λένε και οι φίλοι μας οι Ιταλοί)! Με το τίποτα φτιάχνουμε αυτό το υπέροχο πιάτο που δεν στοιχίζει τίποτα! Την ώρα που βράζουν τα μακαρόνια, σοτάρω το λιωμένο σκόρδο και ψιλοκομμένο μαϊντανό (εδώ βάζω πολύ σκόρδο δηλ. για 1 πακέτο ζυμαρικών 5 σκελίδες! Είμαστε σκορδόπληκτοι!) Σβήνω με χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνω και χαμηλώνω τη φωτιά. Προσθέτω 1 φλιτζάνι από το ζωμό που βράζουν τα μακαρόνια. Ρίχνω τα σουρωμένα ζυμαρικά στο τηγάνι κι ανακατεύω. Προσθέτω ελαιόλαδο και σερβίρω αμέσως! Καλή σας απόλαυση!