For the recipe in English click here
Καλή σας εβδομάδα, αγαπημένοι μου φίλοι! Ήθελα από καιρό να φτιάξω ένα μπισκότο υπερπαραγωγή! Να εξηγηθώ: να είναι μεγάλο, χορταστικό, νόστιμο και να έχει αγνά υλικά φυσικά! Κάπως έτσι προέκυψε το συγκεκριμένο μπισκότο-γίγας που είναι μπουκιά κ συγχώριο. Η ζάχαρη καρύδας τους προσδίδει μια καραμελένια υπέροχη γεύση! Λόγω των συστατικών του σας γεμίζει ενέργεια κ σας κρατά χορτάτους για αρκετή ώρα. Άσε που σας ικανοποιεί κ την επιθυμία για γλυκάκι (η οποία τουλάχιστον σε μένα είναι διαρκώς παρούσα!). Φτιάξτε το λοιπόν για μικρά, αλλά κ μεγάλα παιδιά κ θα με θυμηθείτε! Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά του εμπορίου! Να ξέρουμε κιόλας τι τρώμε, τι βάζουμε μέσα στον οργανισμό μας! Να είστε καλά!
Υλικά για 14 μπισκότα:
2 1/2 φλ. ολόκληρες νιφάδες βρώμης
1 φλ. αμύγδαλα, κοπανισμένα
3/4 φλ. αλεύρι βρώμης
1/2 φλ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. κανέλλα
1/2 κ.γ. αλάτι
50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. βούτυρο αμυγδάλου
3 κ.σ. λάδι καρύδας
4 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
1/2 φλ. σιρόπι αγαύης
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με την κανέλα, τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτω τη βρώμη και τα αμύγδαλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το γάλα με το βούτυρο αμυγδάλου, το λάδι καρύδας και το σιρόπι αγαύης. Προσθέτω κ τη ζάχαρη καρύδας. Στο μείγμα με τα στέρεα υλικά ρίχνω σταδιακά τα υγρά κ ανακατεύω. Στο τέλος ενσωματώνω κ τα κομμάτια σοκολάτας. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετώ τα μπισκότα μου σε απόσταση το ένα από το άλλο γιατί απλώνουν όταν ψηθούν. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου ένα τέταρτο.Τα βγάζω από το φούρνο, όταν έχουν χρυσίσει πάνω κ κάτω κ τα τοποθετώ προσεκτικά μετά από 1 λεπτό σε σχάρα. Αν τα δοκιμάσετε ζεστά, θα είναι μαλακά. όταν κρυώσουν, σφίγγουν. Δεν γίνονται σκληρά. Είναι τέλεια!!!
Πολύ ωραία! Η βρώμη και η καρύδα σε μπισκότα δίνουν εγγυημένο γευστικό αποτέλεσμα, πόσο μάλλον αν υπάρχει και λίγη σοκολάτα μέσα. Υπέροχα για το πρωινό μαζί με καφεδάκι!
Την καλημέρα μου!
Ναι, όντως είναι υπερπαραγωγή το μπισκότο σου!!!!!!!!!!!
Πολύ τέλειο!!!!!!!!!! Πολύ!
Healthy and delicious cookies. Hugs!
Look amazing! 🙂
Θα συμφωνήσω με την Dark Chef!
Αυτά τα μπισκότα σου Λένια, είναι από εκείνες τις γεύσεις που σε καλύπτουν πλήρως με το πρωϊνό ρόφημα,
These cookies look lovely dears:))
Ότι πρέπει για το πρωινό!! Γεύση και ενέργεια μαζί! Μπράβο Λένια!!
Ecco, a fine serata, un paio di biscotti così ci starebbero proprio bene! 🙂 Sono deliziosi!!! Baci, cara Lenia! Sempre più brava… 🙂
Ωρε μανούλα μου τι όμορφα που είναι αυτά τα φουσκωτά τροφαντά μπισκοτάκια!!! Τέλεια όμως!
Nice and chunky! Love those…
ela h.
Fabulous cookies – so delicious – healthy and wonderful ingredients!
Mary
καλημερα σας,μηπως ξερουμε στο περιπου ποσες θερμιδες εχουν τα δυο σαν μεριδουλα;Ευχαριστω εκ των προτερων!
Καλή σου μέρα, κοριτσάκι! Υπολόγισα πως τα μπισκότα έχουν περίπου 230 θερμίδες το ένα. Είναι μεγάλα κ χορταστικά, οπότε με ένα χορταίνεις με το παραπάνω. Δεν είναι σαν του εμπορίου που θες να φας 10 για να χορτάσεις! Πολλά φιλιά!
ΑΜΑ ΔΝ ΕΧΩ ΑΓΑΥΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ? Κ ΑΝΤΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ?
Ναι, Μαριλού μου. Ειδικά για το πρώτο Είμαι σίγουρη! Φιλάκια πολλά ❤