Οι περισσότεροι από εμάς ακούγοντας “κανελόνια” μας έρχονται αμέσως στο μυαλό κανελόνια γεμισμένα με κοκκινιστό κιμά. Πριν λίγες μέρες είχε έρθει η πεθερούλα μου στο σπίτι, δεν ήθελα να της φτιάξω κρέας, ήθελα να δει πόσο νόστιμα φαγητά μπορείς να φτιάξεις και χωρίς κρέας μην νομίζει ότι αφήνω νηστικό το παλικάρι της!!! Ένα από αυτά ήταν τα συγκεκριμένα κανελόνια λαχανικών , τα οποία τα “τσακίσαμε” οικογενειακώς….
Υλικά:
250γρ κανελόνια (που δεν θέλουν βράσιμο)
300γρ μανιτάρια
500γρ σπανάκι
200γρ μανούρι
3 κολοκύθια
3 καρότα
1 κρεμμύδι
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1/4 φλ ψιλοκομμένο μαϊντανό
μισό φινόκιο
2 σκελίδες σκόρδο
4 κσ ελαιόλαδο
70γρ ρεγκάτο τριμμένο
αλάτι πιπέρι
350ml γάλα
Εκτέλεση:
Τρίβω στο χοντρό του τρίφτη τα κολοκύθια και τα καρότα, ψιλοκόβω τα μανιτάρια, την πιπεριά, το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο και την πιπεριά, στην συνέχεια προσθέτω τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, τα κολοκύθια και τα καρότα, ανακατεύω και τα αφήνω στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αν δεν έχει καθόλου υγρά, προσθέτω ένα φλιτζανάκι νερό. Έπειτα προσθέτω το σπανάκι, ανακατεύω και όταν πια έχει μαραθεί το σπανάκι το κατεβάζω από την φωτιά. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω το μανούρι (τριμμένο). Αφήνω λίγο να κρυώσει το μείγμα και γεμίζω τα κανελόνια με αυτό. Όταν έχει γεμίσει το πυρέξ μου, περιχύνω τα κανελόνια με το γάλα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο ή βρεγμένη λαδόκολλα. Όταν θα έχουν ψηθεί τα κανελόνια ξεσκεπάζω και προσθέτω το τριμμένο ρεγκάτο, το βάζω στο φούρνο για 10 λεπτά (ξεσκέπαστο) για να λιώσει το τυράκι.
Here in Greece the most common way to cook canelloni is to fill them with minced meat. A few days ago my mother in law came to visit us from Crete. I decided to try another version of this delicious pasta. I made a really tasteful filling with a variety of veggies.I wanted to show her that her son is in good hands and that the fact that I don’t eat meat anymore does not mean that we no longer eat yummy stuff in our house!
The result was amazing and the whole family enjoyed this healthy and delightful dish!
Take care, my dear friends!
Ingredients:
250gr. canelloni
300gr. mushrooms
500gr. spinach leaves
200gr. manouri cheese or ricotta
3 zucchini
3 carrots
1 onion
1 small green pepper
1/4 cup parsley, finely chopped
1/2 fennel bulb
2 garlic cloves
4 Tbsp olive oil
70gr. regato, grated
salt and pepper
350ml milk
Directions:
Finely chop mushrooms, pepper, onion, fennel, garlic. Grate carrots and zucchini. In a large pot pour olive oil and saute onion, garlic, fennel and pepper. Add mushrooms, parsley, zucchini and carrots. Stir and cook until soft.You may need to pour 1/2 cup of water. Add chopped spinach leaves. After a few minutes remove from heat. Season with salt and pepper. Add manouri or ricotta. Allow to cool. Fill canelloni with this mixture. Place them in a baking dish and pour milk all over. Cover the dish with aluminum foil. Bake in preheated oven at 180 C for about 35 minutes. When ready, uncover, sprinkle with regato and bake for 10 minutesn until the cheese melts. Enjoy!
(Visited 1.146 times, 1 visits today)
Τα έχω κάνει με κρέπες παλιότερα,υπέροχα!!
Πρόσφατα έφτιαξα κρέπες με σπανάκι αλλά θα δοκιμάσω και τη δική σου εκδοχή!! Μ’ αρέσουν πάρα πολύ!!!!
These cannelloni look great, I like that you can eat them with your fingers! And that cheesy crust on top…nice. 🙂 ela
Simply delicious!!!
xox
Α, αυτά θα τα φτιάξω! Οπωσδηποτε! Λατρεύω τα μακαρονια και τη σπανακόπιτα, οπότε δυο σε ένα! Φιλάκια!
foodaki.gr
Νοστιμότατα δείχνουν τα χορτοφαγικά κανελόνια, η πεθερούλα σίγουρα θα τα ευχαριστήθηκε!
Φιλιά!
Κατάλληλη πρόταση για αποτοξίνωση από την κραιπάλη των προηγούμενων ημερών, χωρίς να χάνει σε γεύση και εμφάνιση!!! Καταπληκτική!!!!
Καλό απόγευμα!!!
I haven’t had cannelloni for so long – it looks wonderful!
Από τους πιο αγαπημένους τρόπους για “γεμιστά” ζυμαρικά!
Και με πολύ ωραίο συνδυασμό όλων των υλικών αγαπητή μας Μανουσίνα.
Dear Lenia, I certainly would enjoy these. I love the filling. Healthy and delicious. Blessings, Catherine xo
parfait et délicieux
bonne soirée
What a great version you’ve come up with. Looking at the ingredients, I can see why everyone loved them. And I’m sure your mother-in-law loves having a wife like you for her son!
Στα ζυμαρικά με λαχανικά, δεν λέω ποτέ όχι! Η πρότασή σου είναι ιδανική για ένα μπουφέ και σίγουρα αυτά τα νόστιμα κανελόνια, θα γίνουν ανάρπαστα!
Καλή σου ημέρα.
Absolutely mouthwatering! Lovely choice of stuffing. I love that kind of dish.
Cheers,
Rosa
These cannelloni look absolutely delicious! I love the mushroom-spinach filling.
πολυ ωραια υλικα και το φινοκιο το ζηλεψα πολυ!
Una gran delicia muy bonito e irresistible,abrazos.
Τέλεια γέμιση, καλύτερη από κιμά ή κρέας!