The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Γλυκά

Το γλυκό του Ταξίαρχου – Brazilian Brigadeiros

DSCN8457

Ανεβάζοντας αυτή την συνταγή θα δώσω κάποιες απαντήσεις στον κουμπάρο μου Δημήτρη, ο οποίος όταν τα δοκίμασε, αφού πρώτα μου είπε ότι είναι πολύ νόστιμα , άρχισε τις ερωτήσεις: πώς πήραν το όνομά τους, πότε και ποιοι τα πρωτοέφτιαξαν, και άλλα τέτοια…. το κακό είναι ότι εγώ δεν είχα απαντήσεις αλλά μόνο χαμόγελα, αφού είχαμε ανοίξει το τρίτο μπουκάλι κρασί και όλα αυτά μου ακούγονταν…….

Brigadeiros

Αυτό το γλυκάκι κατάγεται από την Βραζιλία. Το όνομά του σημαίνει Ταξίαρχος!!!! και το έχει πάρει από τον Ταξίαρχο της Βραζιλιάνικης Πολεμικής Αεροπορίας Eduardo Gomes. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά μέσα στην δεκαετία του 1940. Τότε ο Ταξίαρχος Eduardo Gomes είχε κατέβει στον πολιτικό στίβο, στην ανεπιτυχή προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος της Βραζιλίας. Θεωρούν ότι η επιτυχία του γλυκού αυτού είναι αποτέλεσμα κάποιων ευκαιριών: το διάσημο όνομά του, η ευκολία παρασκευής του, η ανάγκη για γλυκό αφού λόγω του πολέμου είχαν περιοριστεί πολύ οι εισαγωγές γλυκών στην χώρα και το γεγονός ότι  η πολυεθνική εταιρεία Nestlé εισήγαγε στη χώρα τη σκόνη σοκολάτας και το συμπυκνωμένο γάλα.

Αυτό το γλυκάκι είναι πολύ διαδεδομένο στην Βραζιλία και την Πορτογαλία.
Υλικά (30 κομμάτια)Brigadeiros
 
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

5 κγ κακάο σε σκόνη

2 κσ βούτυρο
προσθήκη
φουντούκια
άρωμα βανίλιας ή φουντουκιού
επικάλυψη
τρούφα, χρωματιστή ζάχαρη,
τριμμένοι ξηροί καρποί κα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο και το βούτυρο και ανακατεύω με κουτάλα σιλικόνης συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτω προαιρετικά άρωμα βανίλιας ή φουντουκιού. Είναι έτοιμο όταν ανακατεύοντας φαίνεται καθαρός ο πάτος της κατσαρόλας. Βγάλτε το μείγμα από την κατσαρόλα και βάλτε το σε ένα μπωλ ή σε σιλικόνη, αφήστε το να κρυώσει λιγάκι. Για να του δώσετε σχήμα (εδώ προσθέτουμε και ένα φουντούκι σε κάθε μπαλάκι) ή βουτυρώστε τα χεράκια σας και πλάστε τα μπαλάκια  ή χρησιμοποιώντας δυο κουταλάκια δώστε σχήμα στο μείγμα. Βουτήξτε τα μπαλάκια σας μέσα στην τρούφα και βάλτε τα σε χαρτάκια για τρουφάκια και μετά στο ψυγείο. Κάντε λίγο υπομονή όταν είναι κρύα είναι ακόμα πιο νόστιμα.
Είναι ιδανικό κέρασμα για το γραφείο- σχολείο, ειδικά όταν πρέπει να κεραστούν πολλοί.

Brigadeiros
Today we are making a brazilian kind of chocolate truffle but trust me it is so much more! It is called brigadeiros which means brigadier in portugese and is named after Air Force Brigadier Eduardo Gomes. It was first made in 1940’s. It was a time of shortage of traditional imports such as nuts and fruit because of the war. Nestle was then introducing its chocolate powder and condensed milk, two key ingredients of this candy. Its success is due to these factors: its famous name,  its ease to manufacture, the introduction of chocolate powder and condensed milk by Nestle and the need to find a replacement to imprted sweets.
It is very popular in Brazil and Portugal. Try it and I bet you will love it too!
Ingredients: (yields 30)
 
1 can sweetened condensed milk

5 tsp cocoa powder

Brigadeiros2 Tbsp butter
optional
hazelnuts
vanilla or hazelnut essence
topping
granulated chocolate, colored sugar
ground nuts etc
Directions:
In a pot place milk, cocoa powder and butter and stir over low heat for about 10 minutes. Add vanilla or hazelnut essence. It is ready when the bottom of the pot is clean . Empty it on a plate and let cool. You can put a hazelnut in each truffle. Roll them with your butter-greased hands or by using two teaspoons. Roll balls into toppings and store in the fridge. Be patient, when cool they are even better!
It is a great sweet treat to offer especially if you have many mouths to feed!

Brigadeiros
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.450 times, 1 visits today)

18 Comment

  1. Μανουσίνα μου, ο Ταξίαρχος έγραψε!
    Στην Βραζιλία χρησιμοποιούν πολύ το ζαχαρούχο γάλα στα γλυκά τους! Και τα γλυκά τους είναι πάντα εύκολα και πετυχημένα!
    Πολλά φιλάκια

  2. Κι΄αν βρεις έναν που να μπορεί να τους αντισταθεί και να σταματήσει μόνον σ’ ένα, να μας τον “φωτογραφίσεις” για να μην πω κάτι πιο ακατάλληλο :-)))
    Καλό και όμορφο βράδυ Μανουσίνα.

  3. Μου αρέσουν τα βραζιλιάνικα γλυκά (ίσως επειδή έχουν ζαχαρούχο γάλα). Έχω κάνει πολλές φορές brigadeiros με άλλη συνταγή. Δεν ήξερα από πού πήραν το όνομα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *