Ανεβάζοντας αυτή την συνταγή θα δώσω κάποιες απαντήσεις στον κουμπάρο μου Δημήτρη, ο οποίος όταν τα δοκίμασε, αφού πρώτα μου είπε ότι είναι πολύ νόστιμα , άρχισε τις ερωτήσεις: πώς πήραν το όνομά τους, πότε και ποιοι τα πρωτοέφτιαξαν, και άλλα τέτοια…. το κακό είναι ότι εγώ δεν είχα απαντήσεις αλλά μόνο χαμόγελα, αφού είχαμε ανοίξει το τρίτο μπουκάλι κρασί και όλα αυτά μου ακούγονταν…….
Αυτό το γλυκάκι κατάγεται από την Βραζιλία. Το όνομά του σημαίνει Ταξίαρχος!!!! και το έχει πάρει από τον Ταξίαρχο της Βραζιλιάνικης Πολεμικής Αεροπορίας Eduardo Gomes. Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά μέσα στην δεκαετία του 1940. Τότε ο Ταξίαρχος Eduardo Gomes είχε κατέβει στον πολιτικό στίβο, στην ανεπιτυχή προσπάθειά του να γίνει πρόεδρος της Βραζιλίας. Θεωρούν ότι η επιτυχία του γλυκού αυτού είναι αποτέλεσμα κάποιων ευκαιριών: το διάσημο όνομά του, η ευκολία παρασκευής του, η ανάγκη για γλυκό αφού λόγω του πολέμου είχαν περιοριστεί πολύ οι εισαγωγές γλυκών στην χώρα και το γεγονός ότι η πολυεθνική εταιρεία Nestlé εισήγαγε στη χώρα τη σκόνη σοκολάτας και το συμπυκνωμένο γάλα.
5 κγ κακάο σε σκόνη
5 tsp cocoa powder
Καλημέρα!!! Καλή και γλυκιά εβδομάδα!!! Είναι πράγματι υπέροχα τα συγκεκριμένα τρουφάκια… μικρές αλλά δυνατές γλυκομπουκιές!!
Μανουσίνα μου, ο Ταξίαρχος έγραψε!
Στην Βραζιλία χρησιμοποιούν πολύ το ζαχαρούχο γάλα στα γλυκά τους! Και τα γλυκά τους είναι πάντα εύκολα και πετυχημένα!
Πολλά φιλάκια
I predict my gran-girls would LOVE to make these via your simple recipe when they come this summer. Perfect, thanks!
Βρε τον Ταξίαρχο μας άναψε φωτιές!
Devono essere deliziosi!
i bet this is delicious, might have to make it as party treats!
A simple yet very beautiful dessert, Lenia.
Delicious!
Από τα πιο ωραία τρουφάκια αυτά! Καλό απόγευμα Μανουσίνα!
A divine treat! Perfect with a good cup of coffee.
cheers,
Rosa
Κι΄αν βρεις έναν που να μπορεί να τους αντισταθεί και να σταματήσει μόνον σ’ ένα, να μας τον “φωτογραφίσεις” για να μην πω κάτι πιο ακατάλληλο :-)))
Καλό και όμορφο βράδυ Μανουσίνα.
Totalmente irresistible Lenia me encanta las trufas,abrazos y abrazos.
Ciao carissima, grazie!
Un abbraccio.
Voilà des truffes qui me plaisent beaucoup. J’adore le lait concentré sucré et tout ce qu’on peut faire avec.
Recette notée.
See soon.
wow che delizia!!! molto interessanti!
buona settimana amica mia!
ma quanto sono belli questi dolcetti!!!!!!!!immagino la bonta’!complimenti!
ma quanto sono belli questi dolcetti e chissa’ che bonta’!!!complimenti!!!
Μου αρέσουν τα βραζιλιάνικα γλυκά (ίσως επειδή έχουν ζαχαρούχο γάλα). Έχω κάνει πολλές φορές brigadeiros με άλλη συνταγή. Δεν ήξερα από πού πήραν το όνομα!