Με είχαν προειδοποιήσει! Ελένη, με το που θα πάει το παιδί στον σταθμό όλο θα αρρωσταίνει! Αλλά δεν περίμενα ότι μέσα στις δυο πρώτες εβδομάδες θα μου αρρώσταινε δύο φορές! Παρ’ολη την θετική μου σκέψη ο Δημητράκης δεν κατάφερε να διαψεύσει τις προβλέψεις κ με το “καλημέρα σας” ανέβασε πυρετούλι. Και πάνω που είχαμε αρχίσει να προσαρμοζόμαστε στη νέα πραγματικότητα, αναγκαστήκαμε να τον κρατήσουμε στο σπίτι, γεγονός που με φοβίζει ότι θα πάει πίσω την προσαρμογή του…Ας ελπίσουμε να είναι γερό κ να μην ξαναπάθει τίποτα…Προτιμώ να τον κυνηγάω σε όλο το σπίτι, να ακούω τις φωνούλες του κ να μου κάνει τα πάντα άνω κάτω, παρά να έχει πυρετό κ να μην κουνιέται από την αδιαθεσία…Δεν το αντέχω!
Ας περάσουμε τώρα στη συνταγούλα μας! Βλέποντας την τεράστια απήχηση που είχαν τα μπισκότα σύκου χωρίς ζάχαρη κ αλεύρι, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας άλλη μια συνταγούλα για μπισκοτάκια παιδικά, τα οποία μάλιστα ο Δημητράκης τα τσακίζει! Τα σύκα είναι υπέροχα, αλλά έχουν το κακό ότι είναι διαθέσιμα για λίγο καιρό! Οπότε τότε τι κάνουμε; Φτιάχνουμε αυτά τα μπισκότα με την μπανάνα. Για να είμαι ειλικρινής αυτά μου αρέσουν ακόμα περισσότερο κ με δυσκολία κρατιέμαι να μην τα στερήσω από τον γιόκα μου! Πέραν της βρώμης κ των καρυδιών περιέχουν χουρμάδες για γλυκύτητα κ το λατρεμένο μας φιστικοβούτυρο για τα καλά του λιπαρά! Πρέπει να τα δοκιμάσετε! Περιμένω εντυπώσεις!
Να περνάτε όμορφα, γλυκά μου πλάσματα! Πολλά φιλιά από το Τζάντε μας! Μουάτς!
Υλικά για 8 στρουμπουλά μπισκότα:
140 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
125 γρ. ώριμη μπανάνα, λιωμένη
100 γρ. βρώμη
70 γρ. καρύδι
50 γρ. φιστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1 λωρα σε ζεστό νερό. Κατόπιν αλέθω το καρύδι κ την βρώμη να γίνουν σκόνη. Τα βάζω σε μπολ κ προαιρετικά προσθέτω 1 κ.γ. κανέλα. Πολτοποιώ στο μπλέντερ τους χουρμάδες, αφού τους στραγγίξω, ώσπου να γίνουν σαν πάστα. Μεταφέρω σε μπολ κ ενώνω με την λιωμένη μπανάνα κ το φιστικοβούτυρο. Ρίχνω τα στερεα υλικά στα υγρά κ ανακατεύω με μια μαρίζ να ενσωματωθούν. Πλάθω 8 μπισκότα κ τα τοποθετώ σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 περίπου λεπτά. Τα βγάζω, τα τοποθετώ σε σχάρα για να κρυώσουν κ μετά τα τσακίζει ο Δημητράκης κ κλέβω κι εγώ κανένα! Καλοφάγωτα!
οι πρώτες ύλες είναι ζωντανές, τουλάχιστον οι περισσότερες. Γιατί να ψηθούν και να χαθούν οι βιταμίνες τους; Εφόσον δεν έχουμε αλεύρι στην συνταγή, νομίζω -χωρίς να την έχω δοκιμάσει ακόμα- ότι θα γινόταν τέλεια αν της βάζαμε λίγο λάδι καρύδας και την βάζαμε στο ψυγείο να δέσει πριν σχηματήσουμε τα μπισκότα. Τι άποψη έχετε;
Η ζύμη που δημιουργείται είναι πεντανόστιμη (γλείφω τα δάχτυλά μου, όταν τα φτιάχνω), αλλά είναι κολλώδης. Το ψήσιμο τα κάνει συνεκτικά.
Φιλιά πολλά, γλυκιά μου!