Σήμερα σας έχω μια πανεύκολη συνταγή για πολύ νόστιμα και vegan μπισκότα πορτοκαλιού! Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι μια δόση δεν θα σας φτάσει….. Την πρώτη φορά που τα έφτιαξα, δεν τα βρήκε το ξημέρωμα και φανταστείτε ότι τα έψησα στις 8:30 το βράδυ! Τα έφτιαξα παρέα με την Χαρά, η οποία ξετρελαίνεται, όταν την αφήνω να ανακατεύεται με τα κουζινικά μου. Και μετά όλο περηφάνια έδωσε από τα μπισκοτάκια της στην γιαγιά και τον παππού και καμάρωνε !!!!!! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα πορτοκαλιού! Ωραιότατα για να συνοδεύσουν το καφεδάκι ή το τσάι σας, αλλά και σαν σνακ για το σχολείο ή το γραφείο. Κι αν αγαπάτε το άρωμα του πορτοκαλιού στα γλυκά, τότε θα λατρέψετε και αυτό το κέικ πορτοκαλιού, αλλά και αυτό το σοκολατένιο κέικ πορτοκαλιού!
Φιλιά πολλά και καλά μαγειρέματα!
Υλικά για μία λαμαρίνα:
60γρ ελαιόλαδο
70γρ ζάχαρη άχνη
60γρ χυμός πορτοκαλιού
1κγ ξύσμα ακέρωτου πορτοκαλιού
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κγ μπέικιν πάουντερ
1/2κγ μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Ανακατεύω σε ένα μπωλ με τον αυγογδάρτη το ελαιόλαδο, την άχνη και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνω μέσα στον χυμό την σόδα να φουσκώσει και αδειάζω το μείγμα στα υγρά. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Ρίχνω σταδιακά τα στερεά στα υγρά υλικά κι ανακατεύω. Αφήνω το ζυμαράκι σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα, για να σφίξει και να μπορέσω να πλάσω πιο εύκολα τα μπισκοτάκια. Παίρνω λίγη λίγη ζύμη, την ανοίγω με πλάστη, κόβω με κουπ πατ και τα τοποθετώ σε ταψί σιλικόνης ή σε λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Tα βγάζω από τον φούρνο και τα τοποθετώ σε σχάρα να κρυώσουν καλά για να τα αποθηκεύσω σε αεροστεγές δοχείο. Καλοφάγωτα!
Πηγή: Γλυκιές ιστορίες, τεύχος 2 Ιούνιος 2010, Εβίτα Παπαχαραλάμπους
Really tasty and good!! Thanks for the recipe, my dear. I want one of them, now!! 😀 Love and kisses 🙂
These are delicious as I love everything with orange…
Εγώ θέλω τη χαρά να τα φτιάξουμε μαζί!!
Πολλά φιλάκια!!
Νοστιμότατα!!!
Τί όμορφα!
Φαντάζομαι η μικρή πόσες χαρές θα έκανε παίζοντας με τα ζυμαράκια!
Η ζύμη τους, Δήμητρα, μου θυμίζει μια ζύμη, χωρίς τη ζάχαρη βέβαια, που έχω στο τετράδιό μου (παλιό) με την οποία κάνεις ελιοπιτάκια, τα γεμίζεις με ελιές ψιλοκομένες.
Σε φιλώ!
Z.
Πρέπει να είναι πολύ αρωματικά και νόστιμα! Θα δοκιμαστούν!
Τ’ αγόρια μου, όπου τα βρουν … τα τσακίζουν.
Μέχρι που αναγκάζομαι να τα “κρύβω” στα ντουλάπια και να τους τα βγάζω λίγα-λίγα.
Γειά στα χέρια σου Μανουσίνα.
Τα θέλω όλα!
μοσχοβόλυσαν
απλα τελεια!συνταγη φοβερη!
Thank you for superb ingredient. Freezing lasted therefore attained fabulous: -)
Excellent blog page utilizing treat excellent recipes ourselves if you’re involved. I have a blog with cake recipes myself if you are interested. You can find it at http://recipes-for-food.com/
Καλημέρα! Με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω τη ζάχαρη ωστα να τα δώσω σε μικρό παιδί;
Ευχαριστώ
Πένυ μου, αν χρησιμοποιήσεις άλλο γλυκαντικό π.χ. μέλι ή αγαύη, αλλάζει η συνταγή. Δεν έχω δοκιμάσει αυτή τη συνταγή με άλλο γλυκαντικό, οπότε δεν ξέρω να σου πω. Φιλάκια πολλά!
Καλησπέρα! ερωτηση από μια άσχετη από γλυκά… τα ψηνουμε σε αερα ή πανω κατω;
Σε αντιστάσεις πάνω κάτω! Φιλάκια πολλά, κοριτσάκι μου γλυκό!
Έφτιαξα ξανα τα υπέροχα κουλουράκια σου, αλλά αυτή την φορά χρησιμοποίησα μέλι για να φάει και ο πιτσιρίκος μου.. είναι εξίσου νόστιμα και μοσχομυριστα!
Να είσαι καλά, κοριτσάκι μου γλυκό! Χρόνια Πολλά με υγεία και χαμόγελα!!!