Στην τροφοθήκη μου έχω ένα μεγάλο συρτάρι γεμάτο με τα “περίεργα” της κουζίνας μου. Ανάμεσά τους ήταν και το αλεύρι κάστανου, το οποίο καθόταν εκεί υπομονετικά δίπλα στο αλεύρι καρύδας από το καλοκαίρι και περίμενε να έρθει η ώρα του… Ήρθε λοιπόν η ώρα του και έγινε μπισκοτάκι. Νόστιμο και αρωματικό! Θα ακολουθήσει εν καιρώ και άλλη συνταγή με αυτό το αλευράκι, καθώς μου έχει μείνει, αφού χρησιμοποίησα μικρή ποσότητα στα μπισκότα. Μείνετε συντονισμένοι….
Καλό σας Σαββατοκύριακο!
Υλικά: (20-25 μπισκοτάκια)
90γρ λάδι καρύδας
70γρ αλεύρι κάστανο
50γρ γάλα (εγώ έβαλα σόγιας)
30γρ κακάο
2κσ κοπανισμένος λιναρόσπορος
6 κσ νερό
15γρ σιρόπι σφενδάμου (ή μέλι ή σιρόπι αγαύης)
Εκτέλεση:
Λιώνω σε μπεν μαρί το λάδι καρύδας, ανακατεύω τον κοπανισμένο λιναρόσπορο με το νερό. Όταν κρυώσει λίγο το λάδι καρύδας προσθέτω τον λιναρόσπορο με το νερό, το γάλα και το maple syrop, ανακατεύοντας με τον αυγογδάρτη, όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτω το αλεύρι κάστανου και το κακάο, ανακατεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά στο μείγμα. Σε λαδόκολλα βάζω κουταλίτσες με μικρή απόσταση μεταξύ τους και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 25 λεπτά. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο θα είναι μαλακά, ακουμπήστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να πάρει τα λαδάκια του και αφήστε τα να κρυώσουν. Πασπαλίστε τα με τριμμένη καρύδα.
In my kitchen there is a big cupboard that contains all the “unusual” ingredients that I use. A chestnut flour waited patiently its turn to be cooked since last summer. Its turn has finally come! I made cookies with it and they turned out great! I will use it in other recipes too, so stay tuned!
Have a lovely weekend, my dear friends!
Ingredients: (20-25 cookies)
90gr. coconut oil, melted
70gr. chestnut flour
50gr. milk (I used soy milk)
30gr. cocoa powder
2Tbsp flaxseed
6Tbsp water
15gr. maple syrup (or agave or honey)
Directions:
Mix water with flaxseed. Add coconut oil, milk and maple syrup. Stir well with an eggbeater. Add chestnut flour and cocoa powder and stir with a spatula until well combined. Bake in preheated oven at180 C for 25 minutes. Remove from oven, place on kitchen paper and allow to cool. Sprinkle with shredded coconut. Enjoy!
(Visited 1.175 times, 1 visits today)
Τι υπέροχα μπισκότα είναι αυτά και μάλιστα με λίγες “τύψεις”? Για αλεύρι κάστανου είχα ξανακούσει, υπάρχει και αλεύρι καρύδας? Σίγουρα όμως θα είναι πιο γευστικό και πλούσιο από το κοινό αλεύρι και δίνει όντως πολλές ιδέες!
Μπράβο manousina και περιμένω και τις άλλες δημιουργικές & υγιεινές σου συνταγές!
Σε λίγες μέρες θα ανεβάσω κεϊκάκι με τριλογία καρύδας (γάλα, αλεύρι και λάδι καρύδας)!! Υπάρχουν τόσα πολλά αλεύρια….. απίστευτα νόστιμα!!!! Φιλάκια
fantastici!!!ho anch’io un sacchettino di farina di castagne e mi hai dato una bella idea su come utilizzarla!
I’ve been playing with chestnuts lately too! I have never used chestnut flour though…an exotic thing here, just like the nuts. Will look for it and will bake cookies with it! 🙂 ela
Great cookies! I bet they are quite addictive.
Cheers,
Rosa
Γεια σας κορίτσια!!!
Καταπληκτική η συνταγή σας , κάστανο και καρύδα υπέροχος συνδιασμός!!!
Dear Lenia, These sound wonderful. I love chestnuts and have not had them in years. Chestnuts and coconut sound like a good combination and look delicious.
Blessings dear. Catherine xo
ILs sont très jolis et donnent envie de les goûter
bonne soirée
Τα περίεργά σου βγάζουν εξαιρετικά αποτελέσματα όμως!
Υπέροχα φαίνονται!!!! Πολύ ωραία συνταγή!! Θα την δοκιμάσω!! 🙂
Chestnut flour! How unique and fun!
Des cookies délicieux.
J’aime beaucoup.
A bientôt
Καλή χρονιά εύχομαι και ό,τι επιθυμείς!
Πολύ μου αρέσουν τα μπισκοτάκια σου. Έχω αλεύρι κάστανου και λάδι καρύδας, θα τα φτιάξω!!
These gf cookies look awesome!
So yummy, Lenia! As they qre gluten fee my little niece will enjoy them because she loves, loves chocolate. Besos.
Και εγώ θα τα φτιάξω, τέλειος ο συνδυασμός των υλικών, έχω μία απορία όμως, με 15 γρ. μέλι βγαίνουν γλυκά ή ημίγλυκα;
Δεν είναι πολύ γλυκά, αλλά δεν θα τα ήθελα πιο γλυκά. Ελπίζω να σου αρέσουν , είναι πολύ νόστιμα.