The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μπασμάτι με λαχανικά
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Μπασμάτι με ψητά λαχανικά

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, αγαπημένοι μας φίλοι κ φίλες! Άλλη μια εβδομάδα φτάνει προς το τέλος της κ εμείς συνεπείς στο ραντεβού μας σας παρουσιάζουμε σήμερα μια πανεύκολη υγιεινή συνταγούλα που είμαι σίγουρη ότι θα σας βολέψει πολύ. Αρωματικό ρύζι μπασμάτι με ψητά λαχανικά στην λαδόκολλα! Το καλοκαίρι στο πιάτο μας! Η εποχή αυτή είναι η καλύτερη από πλευράς πληθώρας λαχανικών κ φρούτων, για αυτό την αγαπώ ιδιαιτέρως! Και στην Ελλάδα έχουμε το προνόμιο να τα απολαμβάνουμε σε αληθινή έκδοση κι όχι πλαστικά όπως π.χ. στην Γερμανία, όπου οπτικά μόνο η ντομάτα θυμίζει ντομάτα….Φτιάξτε αυτό το απλό, μα πεντανόστιμο φαγάκι για όλη την οικογένεια! Θα το λατρέψετε! Περιμένω εντυπώσεις! Να μην ξεχάσω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για την τιμή που μας κάνετε να δοκιμάζετε συνταγές μας κ να μας στέλνετε φωτογραφίες με τα καλούδια σας! Είστε απίθανοι/ες! Μας φτιάχνετε την μέρα κάθε φορά που μας στέλνετε σχόλιο/φωτογραφία για μια συνταγή μας που δοκιμάσετε!

Γλυκά φιλιά κ καλά μαγειρέματα! Α, και καλό Σ/Κ να έχουμε! Μουάτς!

 

Μπασμάτι με ψητά λαχανικά
Μπασμάτι με ψητά λαχανικά

Υλικά για 2-3 άτομα:
1 1/2 φλ. μπασμάτι
400 γρ. ντοματίνια, ολόκληρα αν είναι μικρά ή κομμένα στα δύο, αν είναι μεγάλα
500 γρ. μανιτάρια, χοντροκομμένα
2 πιπεριές πράσινες, χοντροκομμένες
1 κρεμμύδι, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδα, λιωμένες
3 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι (χοντρό κατά προτίμηση) κ πιπέρι

Μπασμάτι με ψητά λαχανικά
Μπασμάτι με ψητά λαχανικά

Εκτέλεση:
Βάζω όλα τα λαχανικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα περιχύνω με το λάδι, αλατοπιπερώνω κ τα ανακατεύω με τα χέρια. Τα απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα κ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 25 περίπου λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα κ να μαραθούν. Στο μεταξύ φτιάχνω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρω το ρυζάκι κ μοιράζω τα λαχανικά στα πιάτα. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. Για τις ανάγκες της φωτογράφισης αράδιασα τα λαχανικά σε σειρές. Μετά την φωτογράφιση τα λαχανικά αναμείχθηκαν με το ρύζι κ έγιναν ένας ωραιότατος αχταρμάς! Οπότε σας συμβουλεύω όταν το ρύζι είναι έτοιμο, να ρίξετε στην κατσαρόλα τα λαχανικά, να ανακατέψετε κ μετά να σερβίρετε!

Μπασμάτι με ψητά λαχανικά
Μπασμάτι με ψητά λαχανικά

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.045 times, 1 visits today)

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *