Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Χάθηκα τον τελευταίο καιρό, συνόδευσα την β’γυμνασίου σε εκπαιδευτική τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα και βγήκα έξω από τους ρυθμούς μου. Επιστρέφω με τρατάρισμα μιας και σήμερα γιορτάζουμε μαζί με τον σύζυγο! Κωνσταντίνου και Ελένης σαν την αθάνατη σειρά ένα πράμα! Χρόνια μας πολλά λοιπόν καθώς και χρόνια πολλά και στους υπόλοιπους εορτάζοντες και στα Επτάνησα που γιορτάζουν την ένωσή τους με την Ελλάδα (21/5/1864)!
Το γλυκάκι που σας κερνάμε είναι πανεύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο: ατομικές τάρτες με μαρμελάδα της αρεσκείας σας! Εμείς την πρώτη φορά τις γεμίσαμε με σπιτική μαρμελάδα βερύκοκο και την δεύτερη με μούσμουλο! Βάλτε την αγαπημένη σας πάνω στην μπισκοτένια βάση και απολαύστε αυτό το υπέροχο γλυκάκι.
Αυτά τα ολίγα από το νησί! Πολλά φιλιά! Και του χρόνου με υγεία! Μουάτς!
Υλικά για 4-5 ατομικές τάρτες:
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
45 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. βούτυρο
2 κ.σ. παγωμένο νερό
μαρμελάδα της αρεσκείας σας
λίγο τριμμένο φιστίκι Αιγίνης για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το κοσκινισμένο αλεύρι με την άχνη. Έπειτα κομματιάζω το βούτυρο και το ρίχνω στο μείγμα. Το δουλεύω με τα χέρια για να ενώσω όλα τα υλικά. Στο τέλος προσθέτω και το παγωμένο νερό. Δουλεύω μια τελευταία φορά την ζύμη μου κι έπειτα την μοιράζω σε ισόποσα κομμάτια και ανοίγω κάθε κομμάτι ζύμης με τα δάχτυλα πάνω σε κάθε ταρτιέρα. Με ένα πηρούνι κάνω τρύπες σε κάθε ζύμη. Κόβω μια λαδόκολλα σε κομμάτια και καλύπτω τις ταρτιέρες. Από πάνω βάζω λίγα φασόλια στην καθεμιά και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά. Κατόπιν βγάζω τα φασόλια (που λειτουργούν ως βάρος για να μη φουσκώσει η ζύμη) και ψήνω για άλλα 5-10 λεπτά ώσπου να ροδίσουν οι ταρτούλες μας. Τις βγάζω από τον φούρνο κι όταν κρυώσουν τις γεμίζω με μαρμελάδα. Καλοφάγωτες!
Σημ. ανάλογα με το μέγεθος της ατομικής ταρτιέρας βγαίνουν 4 ή 5 κομμάτια.