The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ατομικές μηλόπιτες με φύλλο
Vegan Γλυκά Γλυκά Πίτες Τάρτες Πρωινό

Ατομικές μηλόπιτες με φύλλο

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα, και καλή εβδομάδα να έχουμε! Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για την φαμίλια μας, αφού γιορτάζει ο μονάκριβος γιος μας, ο μικρός μας πρίγκηπας, ο Δημητράκης μας! Επιπλέον γιορτάζει και η γλυκιά μου αδερφούλα μου κι ο πεθερός μου. Οπότε η 26η Οκτωβρίου είναι ημέρα γιορτής για εμάς! Δεν θα μπορούσε λοιπόν η σημερινή ανάρτηση να μην είναι γλυκιά! Σήμερα λοιπόν θα σας τρατάρω ατομικές μηλόπιτες με φύλλο, ένα γλυκό οικονομικό, πανεύκολο, ελαφρύ και πολύ πολύ νόστιμο!

Ατομικές μηλόπιτες με φύλλο

Περιμένω εντυπώσεις από τις ατομικές μηλόπιτες με φύλλο. Είναι ένα λαχταριστό γλυκάκι που μπορεί να φτιάξει εύκολα ο καθένας μας. Να σημειώσω ότι όπως όλα τα σφολιατοειδή τρώγεται καλύτερα ζεστό. Σας στέλνω ένα μεγάλο φιλί και μια ζεστή αγκαλιά από το όμορφο νησί μας! Μουάτς!

Ατομικές μηλόπιτες με φύλλο

Υλικά για 8 ατομικές μηλόπιτες:
2 φύλλα σφολιάτας
640 γρ. μήλα καθαρισμένα κομμένα σε κυβάκια
2 κ.σ. vegan βούτυρο
2 κ.γ. κανέλα
4 κ.σ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. εκχύλισμα καραμέλας (προαιρετικό)
2 κ.γ. ηλιέλαιο+2 κ.γ. σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Μετά προσθέτω τα μήλα, την κανέλα, την ζάχαρη και το εκχύλισμα. Ανακατεύω για περίπου 10 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν. Αποσύρω από την φωτιά κι αφήνω να κρυώσουν. Χτυπώ σε ένα μπολάκι την ζάχαρη με την αγαύη για να αλείψω στο τέλος τις μηλόπιτες μου. Κόβω κάθε φύλλο της ξεπαγωμένης σφολιάτας στα 4 και κατόπιν κάθε τεταρτημόριο στα 2. Οπότε προκύπτουν 8 ορθογώνια κομμάτια. Σε καθένα από αυτά βάζω στη μέση κατά μήκος από την κρύα γέμιση, παίρνω ένα αλλο κομμάτι ζύμης, σκεπάζω και με ένα πιρούνι “σφραγίζω” γύρω γύρω τα δύο φύλλα. Με ένα μαχαίρι κάνω τρεις χαρακιές και με ένα πινέλο αλείφω με το μείγμα από το μπολάκι. Ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200C στον αέρα για περίπου 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι πίτες. Τρώγονται ζεστές! Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγή είναι ελαφριά προσαρμοσμένη από εδώ.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3.654 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *