Φθινόπωρο! Καιρός για μηλοκαταστάσεις! Όπως σας είπα και στο προηγούμενο κεϊκάκι που είχα φτιάξει προσπαθώ να μειώσω την γλουτένη, σε αυτή την συνταγή έχω χρησιμοποιήσει αλεύρι ολικής άλεσης, στο οποίο υπάρχει γλουτένη αλλά πολύ λιγότερη σε σχέση με το λευκό αλευράκι. Τα κράνμπερις είναι ένας καρπός πλούσιος σε βιταμίνη C, πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά. Έχει αντικαρκινικές και αντιγηραντικές ιδιότητες. Μπορείτε να τα απολαύσετε στα δημητριακά σας, σε σαλάτες, σε κέικ ή σαν ένα υγιεινό και ελαφρύ σνακ.
Το γλυκάκι αυτό είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό για τον καφέ ή το γάλα σας, αν αγαπάτε την κανέλα αυξήστε την ποσότητα, ο συνδυασμός μήλο-κανέλα-καρύδι είναι εξαιρετικός!!! Σας φιλώ!
Υλικά:
2 αυγά
250 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
3/4 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. γάλα
1 φλ. ασπαρτάμη ή ζάχαρη καρύδας
2 χούφτες ψιλοκομμένο καρύδι
2 χούφτες cranberries
2 κσ κανέλα
1 μεγάλο μήλο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Χτυπάω με το μίξερ τα αυγά με την ασπαρτάμη ή την ζάχαρη καρύδας, προσθέτω το ηλιέλαιο και το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς. Στην συνέχεια προσθέτω την κανέλα, τα cranberries, το ψιλοκομμένο καρύδι και το μήλο σε μικρά κομματάκια. Ανακατεύω με ένα κουτάλι ή με μια μαρίζ. Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Βάζω το μείγμα σε φόρμα ή ταψάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 30 λεπτά. Με αυτή την ποσότητα έκανα το κεκάκι που βλέπετε και 6 μαφινάκια.
Μπορείτε να πασπαλίσετε το κεϊκάκι με μαύρη ζάχαρη και μετά να το ψήσετε.
Enjoy this amazing fall cake along a cup of coffee or a glass of milk. Take care, my good friends!
Ingredients:
2 eggs
250 gr. whole wheat flour
3/4 cup sunflower oil
1 cup milk
1 cuo aspartame
2 handfuls of walnuts, chopped
2 handfuls of cranberries
2 Tbsp cinnamon
1 big apple, finely chopped
Directions:
Beat eggs with aspartame, add milk and sunflower oil and keep beating. Add cinnamon, walnuts and apple. Stir with a spatula. Add flour gradually and stir well. Empty batter in a baking tin and bake in preheated oven at 180oC for about 30 minutes. This batter yields 6 muffins and the small cake you see in the pictures.
You can top the cake with brown sugar before baking. Enjoy!
Μου αρέσει πολύ και το συγκεκριμένο αλεύρι και τα κράνμπερις και το μήλο και η κανέλα!
Οπότε το κεκάκι σου είναι κομμένο και ραμμένο στα δικά μου μέτρα και νομίζω ότι θα μου αρέσει πολύ!
Φιλιά!
I love the mix apples and cranry, delicious!
Νόστιμα υλικά, τέλειος συνδυασμός γεύσεων, λαχταριστή λιχουδιά!
Γεια σου Δήμητρα!
http://www.blogger.com/profile/12118785424020322944
Avec tous ces fruits secs, ce gâteau doit être délicieux.
J’aime beaucoup.
A bientôt
Φαίνεται αρωματικό και κυρίως πολύ υγιεινό κέικ!Ό,τι πρέπει για πρωινό!
Φαίνεται αρωματικό και κυρίως πολύ υγιεινό κέικ!Ό,τι πρέπει για πρωινό!
Φθινοπωρινο, πεντανοστιμο και δυναμωτικό το κεκάκι σου.
Οτι πρέπει με ζεστό καφεδάκι.
Φιλιά 🙂
Πολύ ωραίο! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τα μηλοκεκάκια:)
Davvero buonissimi i mirtilli! Peccato che qui non nascano… li coltiverei volentieri 😉 La torta è deliziosa, salutare, fantastica! Baci 🙂
Αγόρασα αλεύρι ζέας αλλά ακόμη δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω.
Όταν βρεθεί ο χρόνος θα φτιάξω και αυτό το κέικ με αυτό.
Πολλά φιλιά
Walnut, apple, cranberry…these are some awesome harvest ingredients. The cake must be awesome!
A deliciously seasonal cake!
Cheers,
Rosa
Se ven muy buenos me encantan lesta combinación se ven muy golosos,abrazos.
Τελειο φαινεται!! Μπορουμε να βαλουμε αλευρι φαγοπυρου αντι ολικης;
Αγγελικούλα μου, δεν το έχουμε δοκιμάσει με αλεύρι φαγόπυρου, οπότε δεν ξέρουμε πώς θα είναι! Αν το φτιάξεις, πες μας πώς έγινε!
Φιλάκια πολλά!
τέλειο!!! το έφτιαξα!!!
Μπράβο, Δημητρούλα μου! Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε!
Την επόμενη φορά στείλε κ φωτογραφία να την ανεβάσω στο fb!
Φιλάκια πολλά κ καλή εβδομάδα!