Καλημέρες γλυκιές από την παγωμένη Ζακυνθούλα! Αργία σήμερα και χουχουλιάζουμε στο σπιτάκι μας! Και τι καλύτερο από το μαγειρέψουμε μια πεντανόστιμη και χουχουλιάρικη συνταγή; Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα απίθανο κάρυ με φακές και μπασμάτι, κρεμώδες με φιστικοβούτυρο! Άρεσε ακόμα και στον εξάχρονο Δημητράκη μας και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να απολαύσουμε το αγαπημένο όσπριο! Πρόκειται για ένα λαχταριστό φαγάκι πανεύκολο, γρήγορο, θρεπτικό και χορταστικό!
Σας στέλνω πολλή αγάπη από το νησάκι μας! Να προσέχετε! Φιλιά πολλά! Μουάτς!
Υλικά για 3 άτομα:
150 γρ. φακές ψιλές Voion Land Product
300 γρ. ρύζι μπασμάτι Voion Land Product
100 γρ. κρεμμύδι χοντροαλεσμένο
100 γρ. καρότο χοντροαλεσμένο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
250 γρ. γάλα καρύδας
30 γρ. βούτυρο φιστικιού Ελληνικός Καρπός
3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Sellas Olive Oil
2 κ.γ. μείγμα κάρυ
Εκτέλεση:
Βράζω τις φακές σε μια κατσαρόλα. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζω 1 κ.σ. ελαιόλαδο με το σκόρδο, το καρότο και το κρεμμύδι. Τα σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Κατόπιν ρίχνω το γάλα καρύδας και το κάρυ. Ανακατεύω καλά κι αφήνω να πάρει μία βράση η σάλτσα μου. Σουρώνω τις φακές (μην παραβράσουν) και τις ρίχνω μέσα στην σάλτσα. Προσθέτω και το φιστικοβούτυρο κι αφήνω το φαγάκι μου να πάρει μία τελευταία βράση. Συνοδεύω με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρω προαιρετικά με πίνατς. Καλή σας απόλαυση!
Το εφτιαξα για σημερα το μεσημερι και ηταν καταπληκτικο!
Ευχαριστουμε για τις συνταγες σου!
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσε, Γιώτα μου! Να είσαι καλά!
Φιλιά πολλά από το Τζάντε!