For the recipe in English click here
Καλημέρα, φίλοι μας! Άλλη μια μέρα και την φάγαμε την εβδομάδα! Και επειδή το Σαββατοκύριακο όλο και κάτι παραπάνω τρώμε, σήμερα θα σας προτείνω μια αλμυρή μπάρα την οποία μπορείτε να την τρώτε ως δεκατιανό μέσα στην εβδομάδα ή να την κόψετε κομματάκια και να την ρίξετε μέσα σε σαλάτα. Μπάρες που μυρίζουν Μεσόγειο, μπάρες που τα αρώματά τους εμένα μου θυμίζουν καλοκαίρι. Την τσαχπινιά στις μπάρες έδωσε το Μείγμα για τζατζίκι Bio “Cretan Herbs” που προμηθεύτηκα από την yoleni’s .
Υλικά (20-25 αλμυρές μπάρες):
α μείγμα
1φλ νιφάδες βρώμης (χγ)
1φλ νιφάδες ντίνκελ
1,5 φλ. γάλα (της αρεσκείας σας)
2κσ λιναρόσπορος σπασμένος
2κσ chia seeds
3κσ ηλιόσπορος
1,5κσ Μείγμα για τζατζίκι Bio “Cretan Herbs”
Αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες “Threpsi”
β μείγμα
10 λιαστές ντομάτες
7 Ελιές πράσινες Bio γεμιστές με πιπεριά “Ροβιές”
5 κσ αμύγδαλα
1κσ κάπαρη
Εκτέλεση:
Ανακατεύω τα υλικά του πρώτου μείγματος και τα αφήνω στην άκρη. Βάζω στο μπλέντερ τα υλικά του β μείγματος και τα πολτοποιώ. Ενώνω τα δυο μείγματα, βάζω σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, απλώνω το μείγμα (να έχει το ίδιο πάχος). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει και στην συνέχεια το κόβω είτε σε μπάρες για σνακ είτε πιο μικρά κομμάτια για να μπουν σε σαλάτα. Καλοφάγωτες!
Τέλεια ιδέα για σνακ για όλες τις ώρες! Επιτέλους ένα σνακ που είναι θρεπτικό και νόστιμο! Συχνά προτιμώ τα αλμυρά από τα γλυκά σνακ, αλλά για κάποιο λόγο τα περισσότερα “υγιεινά” που βρίσκω στο εμπόριο είναι γλυκά 🙁 Τέλεια συνταγή, μπράβο!
επιτέλους μπάρες αλμυρεεες!!!
Εμ,γιατί μόνο γλυκιές; Φιλάκια πολλά, Ειρηνάκι!