For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι!Ελπίζω να περνάτε καλά κ να διασκεδάζετε! Εγώ δυστυχώς αρρώστησα κ περνώ το τριήμερο κλειδαμπαρωμένη στο σπίτι…Ας είναι! Έρχεται Σαρακοστή κ οι νηστεύοντες θα ψάχνουν συνταγούλες για να διευκολυνθούν στο μαγείρεμα το διάστημα αυτό. Ήρθατε φυσικά στο σωστό μέρος! Εδώ θα βρείτε μόνο χορτοφαγικές κ vegan συνταγές που θα καλύψουν κάθε γούστο κ περίσταση. Σήμερα σας παρουσιάζω μια απλή φασολάδα, αλλά πολύ γευστική, ό,τι πρέπει για τη νηστεία. Η έμπνευση είναι από την ιταλική συνταγή fagioli alla toscana. Τα φασόλια όταν τα κάνω σούπα, βάζω πάντα ντομάτα. Μου άρεσε όμως κι αυτή η λεμονάτη έκδοση με άρωμα σκόρδου κ φασκόμηλου. Ένα ταπεινό, αλλά γευστικό πιάτο που θα σας χορτάσει κ θα σας γεμίσει θρεπτικά συστατικά!Να περάσετε όμορφα κ να διασκεδάσετε με την ψυχή σας! Καλή Σαρακοστή κ πολλά γλυκά φιλιά από τις Veggie Sisters!
Υλικά για 2 μερίδες:
250 γρ. φασόλια
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
10 φύλλα φασκόμηλου
χυμός ενός μικρού λεμονιού
3 κ.γ. corn flour
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης, κοπανισμένο
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζω αποβραδίς τα φασόλια. Τα βάζω να πάρουν μια βράση κ μετά πετάω το πρώτο νερό. Τα ξαναβάζω στην κατσαρόλα κ τα καλύπτω με ζεστό νερό. Τα αφήμω να σιγοβράσουν μαζί με το σκόρδο κ το φασκόμηλο. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσω νερό (πάντα ζεστό). Προς το τέλος προσθέτω το λάδι, τον χυμό λεμονιού κ αλατοπιπερώνω. Σε ένα μπολάκι βάζω το corn flour κ το χτυπώ με 4-5 κ.σ. από τον ζωμό, στον οποίο βράζουν τα φασόλια. Χύνω το μείγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύω καλά κ αφήνω να χυλώσει η σουπίτσα μου. Σερβίρω με το φιστίκι κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!
What a satisfying and delicious soup!
Θα ήθελα να δοκιμάσω πολύ τα φασόλια έτσι! Αναρωτιέμαι πως θα ταιριάξουν τα Αιγίνης στο πιάτο!Καλή Σαρακοστή κορίτσια!!