The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας
Μαρμελάδες Ορεκτικά - συνοδευτικά

Αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Το καλοκαιράκι δυστυχώς οδεύει προς το τέλος, τα σχολεία σε λίγο θα ανοίξουν (“δεν θέλω να πάω σχολείο”!!!) και θα μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Θυμάστε την προηγούμενη εβδομάδα που σας έδειξα τη μαρμελάδα ντομάτας που έφτιαξα; Σκεφτόμουν έναν τρόπο να την αξιοποιήσω και τι πιο λογικό από ένα cheesecake; Αλμυρό όμως, με βάση από παξιμάδια κ κρέμα κατίκι-φέτα αρωματισμένη με βότανα κ επικάλυψη αυτή την υπέροχη μαρμελαδίτσα. Ένα πρωτότυπο, δροσιστικό ορεκτικό που συνδυάζει άψογα το αλμυρό των τυριών με τη γλυκόξινη γεύση της μαρμελάδας. Κι όλα αυτά φτιαγμένα με τα ποιοτικά προιόντα της Yoleni’s που μας παρέχει ό,τι καλύτερο δημιουργούν οι Έλληνες παραγωγοί.

αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας
Αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας

Και μην ξεχνάτε στις αγορές από την yoleni’s  με κάθε αγορά ελαιολάδου σας κάνει δώρο ένα πακέτο λαζανόφυλλα από το Χιώτικο Κελάρι. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε το promocode yvlaz14oil. Να είστε καλά κ να περνάτε υπέροχα!

αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας
Αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας

Υλικά:
για τη βάση:
150 γρ. παξιμάδι βρώμης Bio “Φούρνος Ντουρουντού”
6 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “My olive oil”
2 κ.σ. καρύδι
3 κ.σ. νερό
2 κ.σ. κρέμα μπαλσάμικο
1 κ.γ. μείγμα για σαλάτα Bio “Cretan herbs”
αλάτι
πιπέρι

αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας
Αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας

για την κρέμα:
200 γρ. κατίκι
70 γρ. φέτα
1 κ.γ. μείγμα για σαλάτα Bio “Cretan herbs”
πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο “My olive oil”

για την επικάλυψη:
σπιτική μαρμελάδα ντομάτας+χοντροκοπανισμένα φιστίκια Αιγίνης

αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας
Αλμυρό cheesecake με παξιμάδι, αρωματισμένη κρέμα τυριών κ μαρμελάδα ντομάτας

Εκτέλεση:
Χτυπώ στο μπλέντερ όλα τα υλικά της βάσης. Κατόπιν τοποθετώ σε ένα πιάτο τρία τσέρκια και μοιράζω το μείγμα της βάσης. Πιέζω με τα χέρια κ πατικώνω καλά. Βάζω το πιάτο στο ψυγείο 2 ώρες. Κατόπιν χτυπώ τα υλικά της κρέμας στο μπλέντερ ελάχιστα, ίσα που να διαλυθεί η φέτα. Μην το χτυπήσετε πολύ, γιατί θα γίνει νερουλή η κρέμα σας. Μοιράζω την κρέμα στα τρία τσέρκια κ ξαναβάζω στο ψυγείο να σφίξει λίγο. Πριν σερβίρω, αφαιρώ τα τσέρκια, απλώνω τη μαρμελάδα ντομάτας. Γαρνίρω με φύλλα baby σπανάκι κ χοντροκοπανισμένο φιστίκι Αιγίνης. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 723 times, 1 visits today)

3 Comment

  1. Νομίζω ότι η φοβερή μαρμελάδα σου αξιοποιήθηκε με τον πιο νόστιμο τρόπο!
    Αλλά μην λες ότι τελειώνει το καλοκαιράκι, με …… πληγώνεις χα χα χαα!
    Φιλιά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *