For the recipe in English click here
Καλημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Έφτασε κιόλας η Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά η άνοιξη δεν λέει να φανεί! Σήμερα φτιάχνουμε μια ανοιξιάτικη πανεύκολη συνταγούλα! Μερικές φορές τα απλά πράγματα είναι απίστευτα νόστιμα! Κάτι τέτοιο ισχύει γι’ αυτή την απλούστατη σαλάτα που έχει λίγα υλικά, αλλά πρωταγωνιστή ένα φανταστικό κ σπάνιο υλικό:τα άγρια σπαράγγια! Είναι απίστευτα νόστιμα κ αν τα βρείτε, μην χάσετε την ευκαιρία να τα δοκιμάσετε! Οι vegan φίλοι μας μπορούν απλά να παραλείψουν το αυγό κ να απολαύσουν αυτή την υπέροχη σαλατίτσα!
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!
Υλικά:
1 ματσάκι άγρια σπαράγγια
1 αυγό βρασμένο, κομματιασμένο
2 κ.σ. καρύδια
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμός κ ξύσμα 1/2 λεμονιού
ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω τα σπαράγγια σε ένα αλουμινόχαρτο, τα αλατοπιπερώνω, τους βάζω μια κουταλιά νερό, τα τυλίγω κ τα ψήνω στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά. Τα βάζω σε ένα πιάτο, τα πασπαλίζω με ρίγανη, ρίχνω το καρύδι, το ξύσμα, το αυγό κ το ψιλοκομμένο σκόρδο κ περιχύνω με το λαδολέμονο. Καλή σας όρεξη!
Looks really delicious! Hugs!
I love asparagus and these look delicious!!!