Η Μεγάλη Εβδομάδα οδεύει προς το τέλος της και οι νοικοκυρές κάνουν τα πλάνα τους για το κυριακάτικο γιορτινό τραπέζι. Και επειδή ξέρω ότι πολλοί είναι αυτοί που θα πέσουν με τα μούτρα στο ψητό, σας προτείνω αυτή τη δροσιστική και πεντανόστιμη σαλατίτσα. Το κλειδί της επιτυχίας της είναι η μους μυζήθρας που δίνει την απαιτούμενη υγρασία στο σπανάκι, γιατί η αλήθεια είναι ότι το σπανάκι μοναχό του δεν “γλιστράει” και δεν τρώγεται ευχάριστα. Εμάς μας άρεσε τόσο πολύ που την έφτιαξα δυο μέρες συνεχόμενα και την τσακίσαμε!
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
σπανάκι, μαρούλι
1 πατάτα, βρασμένη
άνηθος, ψιλοκομμένος
2 κ.σ. cranberries
2 κ.σ. καρύδια
για τη μους
130 γρ. φρέσκια μυζήθρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μηλόξιδο, 1κ.σ. γάλα
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα μπολ τις πρασινάδες, τον άνηθο, την πατάτα, τα κράνμπερις κ τα καρύδια. Χτυπώ στο μπλέντερ τα υλικά της μους ώσπου να ομογενοποιηθούν. Βάζω τη μους πάνω στη σαλάτα κ σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!
Today we are making a delicious and filling spring salad with spinach, potato, walnuts and cranberries. The great thing about it is the cheesy mousse. Mizithra is a delicious, light soft cheese equivalent to ricotta. It lends a fresh touch to spinach and gives extra flavor to the salad. We liked it so much that we ate two days in a row!
Take care, my dear friends!
Ingredients:
spinanch and lettuce leaves, chopped
1 potato, cooked and cut in chunks
dill, finely chopped
2 Tbsp cranberries
2 Tbsp walnuts
for the mousse
130 gr. mizithra (the greek ricotta)
2 Tbsp olive oil
1 Tbsp apple cider vinegar
1 Tbsp mustard
1 tsp honey
1 tsp oregano
salt and pepper
In a salad bowl place lettuce and spinach leaves, dill, potatoes, walnuts and cranberries. In a blender pulse mizithra (the greek equivalent of ricotta) and all the other ingredients of the sauce until smooth. Pour the mousse over the salad and serve. Enjoy!
Looks delish! Hugs.
This looks wonderful and yummy.
Thanks for sharing.
Happy Easter
Αυτή είναι σαλάτα!! Σπανάκι που είναι τέλειο, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα που ταιριάζουν πολύ και μια σος μους να γλύφεις τα δάχτυλα σου!! Καλή Ανάσταση κορίτσια μου!
Che deliziosa insalata, Lenia! La mousse poi, è fantastica! Proverò a farla con la ricotta calabrese 🙂 Baci!
ΜΜΜΜΜ γκουρμεδιά!
Με βάζεις σε πειρασμο να την φτιάξω για το Πασχαλινο τραπέζι.
http://beautyfollower.blogspot.gr
Απαραίτητο συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι πόσο μάλλον σε Πασχαλινό!!!! Μου αρέσει η μους μυζήθρας, δίνει μια πιο νόστιμη και παιχνιδιάρικη νότα!!!!
Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα να έχετε!!!!
absolutely delicious dears!! Happy Easter!
sfiziosissima con l’aggiunta dei cranberries, bella idea 🙂
un bacione
Your salad post make me want to eat more salads, so, thanks. This one looks fantastic! Happy Easter! 🙂 ela
Yum!
Buona Pasqua! Happy Easter!
Alessandra
Beautiful salad. Healthy and tasty.
Blessings, Catherine xo
Την έφτιαξα και αντί για μυτζήθρα έβαλα ανθότυρο! Υπέροχη σαλάτα πραγματικά και ότι πρέπει για τραπέζι !! Η μους είναι τέλεια…
Ax, πόσο χαίρομαι που την έφτιαξες και σου άρεσε! Είμαι σίγουρη ότι και το ανθότυρο θα ταίριαξε τέλεια!
Πολλά φιλάκια!
Αυτη η “κολασμενη” μους πρέπει να ειναι το κατι άλλο. Ωμο ακομη δεν το εχω δοκιμασει, αλλα ειναι στα άμεσα σχέδιά μου!
Καλο μηνα και καλο ξημερωμα κορίτσια!