Τα Σαββατοκύριακα που έχω χρόνο μου αρέσει να περνάω ώρες στην κουζίνα μου! Ξεχνιέμαι, αλήθεια σας λέω! Το μόνο αρνητικό είναι το συμμάζεμα του βομβαρδισμένου τοπίου, μόνο αυτό βαριέμαι, μα τον Άγιο! Το περασμένο Σάββατο που λέτε είχα σταμπάρει κάτι λαζάνια στο ντουλάπι μου που περίμεναν υπομονετικά να τα μαγειρέψω. Άρχισα να σκέφτομαι με τι να τα συνδυάσω. Με το που άνοιξα την κατάψυξη και είδα τον τρυφερό αρακά του Barba Stathis να μου κλείνει το μάτι, αμέσως μου ήρθε η ιδέα να κάνω λαζάνια με αρακά! Αρωματισμένη με δυόσμο, λεμόνι και σκόρδο έγινε πεντανόστιμη και πραγματικά το αγαπήσαμε το φαγάκι οικογενειακώς! Είναι κι ένας τρόπος για να καμουφλάρετε τον αρακά, αν δεν το τρώνε τα βλαστάρια σας! Περιμένω εντυπώσεις, γλυκά μου πλάσματα! Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα λαζάνια με αρακά! Αν αγαπάτε τον αρακά, φτιάξτε και αυτές τις πένες φούρνου με κρέμα αρακά. Φιλιά πολλά από το νησί!
Υλικά για 4 άτομα:
9 πλάκες λαζάνια
50 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
για την κρέμα
700 γρ. αρακάς Barba Stathis
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. διατροφική μαγιά
4 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 σκελίδες σκόρδο
δυόσμος
αλάτι και πιπέρι
για την σάλτσα
250 γρ. κρέμα σόγιας
100 γρ. γάλα σόγιας
2 κ.σ. διατροφική μαγιά
αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τον αρακά, τον σουρώνω και τον αφήνω στην άκρη. Κατόπιν βάζω στο μπλέντερ όλα τα υλικά της κρέμας και πολτοποιώ. Χτυπώ σε ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας. Λαδώνω ένα πυρέξ, στρώνω τρεις πλάκες λαζάνια, απλώνω την μισή κρέμα, την ισιώνω με ένα κουτάλι και ρίχνω τις μισές λιαστές ντομάτες . Επαναλαμβάνω με μια στρώση λαζάνια, την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες ντομάτες και τέλος καλύπτω με λαζάνια. Περιχύνω το φαγάκι μου με την σάλτσα να πάει παντού. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά στους 180C. Κατόπιν αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω για άλλα 20 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο, περιμένω υπομονετικά να κρυώσει για να μπορώ να το κόψω και μετά γίνεται μάχη! Καλή σας απόλαυση!
(Visited 2.416 times, 1 visits today)