Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Καλό μήνα με υγεία, χαμόγελα και πολλές νοστιμιές! Αύριο είναι η μεγάλη μέρα για μας. Ο Δημητράκης επιστρέφει στο Προνήπιο κι εγώ στο Γυμνάσιό μου…Έχω αγωνία για να είμαι ειλικρινής…Πώς θα του φανεί το πρωτόκολλο; Πώς θα νιώσει με τα νέα δεδομένα, τους νέους κανόνες; Κι εγώ νιώθω χαρά που θα γυρίσω στο σχολειό μου, θα δω τα παιδάκια μου, τους συναδέλφους μετά την απομόνωση τόσων μηνών…Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά!
Και τώρα μαγειρεύουμε! Ποιος δεν αγαπά τις τηγανητές πατάτες; Δύσκολα βρίσκεις κάποιον! Στο σπίτι σπανιότατα τις φτιάχνουμε. Ωστόσο ανακαλύψαμε μια συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη για πιο ελαφριές πατάτες τηγανητές, τις οποίες τις έχουμε προηγουμένως βράσει. Είναι όντως πολύ πιο ελαφριές από τις κλασικές, αφού απορροφούν πολύ λιγότερο λάδι. Αξίζει να τις δοκιμάσετε!
Φιλιά καλοκαιρινά από το όμορφο και γαλήνιο Τζάντε!
Υλικά:
- πατάτες
- ηλιέλαιο
- αλάτι
- δεντρολίβανο
Εκτέλεση:
Πλένω καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίσω. Τις κόβω σε μεγάλους κύβους. Τις βράζω για 10-15 λεπτά. Τις σουρώνω και τις αφήνω 5 λεπτά να κρυώσουν. Βάζω τις πατάτες στο τηγάνι, ρίχνω το λάδι (όσο ρίχνω και με τον κλασικό τρόπο τηγανίσματος) και καλύπτω με το καπάκι του τηγανιού. Κάθε φορά που το καπάκι πιάνει υδρατμούς, το σκουπίζω. Ανακατεύω μετά από λίγο. Προς το τέλος ρίχνω και το δεντρολίβανο. Όταν είναι έτοιμες, τις απομακρύνω με τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι και τις βάζω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί. Αλατίζω και επιτίθεμαι! Καλοφάγωτες!
Καλησπέρα! Πόσο ηλιέλαιο βάζετε; Να καλύπτονται οι πατάτες; Ανακάτεμα χρειάζονται; Ευχαριστώ, καλή συνέχεια
Το ηλιέλαιο πρέπει να είναι αρκετό, εντάξει ας μην τις καλύπτει κιόλας. Ναι, τις γυρίζεις κιόλας. Φιλιά πολλα, Αλεξάνδρα μου!!