Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Αχ, πόσο μας συγκινήσατε προχτές με τις υπέροχες ευχές σας για την γιορτή μας! Είστε γλυκύτατοι! Σας ευχόμαστε κι εμείς με την σειρά μας να σας έχει ο Θεός καλά! Να είμαστε όλοι καλά και να μαγειρεύουμε παρείτσα για πολλά πολλά χρόνια ακόμα! Ας μαγειρέψουμε μια υπέροχη μακαρονάδα τώρα! Σήμερα θα φτιάξουμε μακαρόνια με μανιτάρια, λεμόνι και μάραθο. Ένα πιάτο αρωματικό, ντελικάτο, ελαφρύ. Δεν έχει σάλτσα. Την υγρασία που χρειαζόμαστε την παίρνουμε από τον ζωμό των ζυμαρικών που βράζουν. ‘Ετσι, το πιάτο γίνεται πολύ ελαφρύ! Για περισσότερη γεύση μπορείτε προαιρετικά να βάλετε λάδι τρούφας και πούδρα αποξηραμένων μανιταριών, δυο προϊόντα που λατρεύω. Και χωρίς αυτά βέβαια μια χαρά θα γίνει το φαγάκι μας! Μην μου ανησυχείτε! Άλλες συνταγές για μακαρονάδες με μανιτάρια μπορείτε να δείτε εδώ , εδώ, εδώ κι εδώ.
Αξίζει να δοκιμάσετε αυτήν την φίνα μακαρονάδα με μανιτάρια! Περιμένω εντυπώσεις! Φιλιά πολλά από το νησί και καλό Σαββατοκύριακο! Μουάτς!
Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. λινγκουίνι
500 γρ. μανιτάρια (εγώ έβαλα πορτομπέλο), ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3+5 κ.σ. ελαιόλαδο
200-250 ml από τον ζωμό που βράζουν τα μακαρόνια
χυμός 1 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι
2 κ.γ. λάδι τρούφας και 2 κ.γ. πούδρα αποξηραμένων μανιταριών (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνω 3 κ.σ. λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρω το σκόρδο, τα μανιτάρια και τον μάραθο. Σβήνω με τον χυμό λεμονιού και χαμηλώνω την φωτιά. Αφήνω να βράσει το φαγάκι μέχρι να συρρικνωθούν τα μανιτάρια και αλατοπιπερώνω. Στο μεταξύ βράζω τα μακαρόνια. Την ώρα του βρασμού, κρατώ 250ml από τον ζωμό. Τον προσθέτω στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύω καλά, ρίχνω και το λάδι τρούφας και την πούδρα να πάρουν μια βράση. Σουρώνω τα μακαρόνια, τα ρίχνω μέσα στο τηγάνι κι ανακατεύω. Σερβίρω αμέσως. Καλή σας απόλαυση!