The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Σαλάτα με κινόα, φακές και ψητή μελιτζάνα
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Όσπρια Σαλάτες

Σαλάτα με κινόα, φακές και ψητή μελιτζάνα

Τώρα το καλοκαίρι τα όσπρια σε στυλ σούπας δεν μας είναι αρεστά, όπως και στους περισσότερους δηλαδή… Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα απολαμβάνουμε και εν μέσω θέρους κι ένας από αυτούς είναι οι σαλάτες, όπως η σημερινή που σας παρουσιάζω!

Πρόκειται για μια σαλάτα πεντανόστιμη, χορταστική και πολύ θρεπτική, αφού συνδυάζει δημητριακό με όσπριο και λαχανικά! Μπορεί φυσικά να καταναλωθεί ως κυρίως γεύμα κι είναι μάλιστα εξίσου νόστιμη κρύα και ζεστή! Μια πανδαισία γεύσεων θα κατακλύσει τον ουρανίσκο σας και σας συμβουλεύω να τη δοκιμάσετε!

Φιλάκια πολλά! Να περνάτε όμορφα! Μουάτς!

Σαλάτα με κινόα, φακές και ψητή μελιτζάνα
Σαλάτα με κινόα, φακές και ψητή μελιτζάνα

Υλικά:

150 γρ. φακές beluga
150 γρ. κινόα
500 γρ. μελιτζάνες σε κυβάκια
70 γρ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
25 γρ. βασιλικός
2+1 κ.σ. διατροφική μαγιά
4+2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
70 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. κουκουνάρι
αλάτι και πιπέρι

3 κ.σ. λεμόνι

Σαλάτα με κινόα, φακές και ψητή μελιτζάνα
Σαλάτα με κινόα, φακές και ψητή μελιτζάνα

Εκτέλεση:

Βράζω ξεχωριστά τις φακές και την κινόα προσέχοντας να μην παραβράσουν. Ξεπικρίζω τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για μισή ώρα. Κατόπιν τις ξεπλένω και τις στραγγίζω. Τις βάζω σε ένα μπολ, ρίχνω 2 κ.σ. λάδι, αλάτι, πιπέρι και προαιρετικά λίγη σκόνη σκόρδου. Τις απλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C ώσπου να ροδίσουν. Τις αφήνω να κρυώσουν. Χτυπώ στο μπλέντερ τον βασιλικό με το σκόρδο, το κουκουνάρι, τις 4 κ.σ. λάδι, τις 2 κ.σ. διατροφική μαγιά, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω την κινόα με τις φακές, τη λιαστή ντομάτα, το κρεμμύδι, και τις μελιτζάνες. Ρίχνω και το πέστο και ανακατεύω καλά. Στο τέλος ρίχνω τον χυμό, τσεκάρω το αλατοπίπερο και πασπαλίζω με την υπόλοιπη μαγιά. Τρώγεται εξίσου ευχάριστα κρύα και ζεστή! Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.286 times, 1 visits today)

3 Comment

  1. Καλησπέρα! Είμαι η Σοφία από τη Βέροια. Παρακολουθώ περίπου ένα χρόνο τις συνταγές σας και πρέπει να πω πως ο,τι κι αν έχω φτιάξει βγήκε πάρα πολύ καλό! Σήμερα εφτιαξα τη σαλάτα και γευστικά ήταν νοστιμότατη. Μάλλον όμως έβρασα περισσότερο τις φακές και την κινόα (25 και 12 λεπτά αντίστοιχα) και βγήκε λίγο πιο λαπαδιασμενη σε σχέση με τη φωτογραφία. Πόσος χρόνος χρειάζεται;
    Σας ευχαριστώ για τις ωραίες και υγιεινές συνταγές!!! Να είστε γερή και να συνεχίσετε να μας δίνετε ωραίες ιδέες!

    1. Σοφάκι μου γλυκό, σε ευχαριστώ πολύ πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που σου αρέσει το μπλογκ και εμπνέεσαι από αυτό!
      Δεν μετράω χρόνο στο βράσιμο, δοκιμάζω και κρίνω. Οι φακές πρέπει να κρατάνε λίγο (al dente) πριν τις σουρώσω. Η δε κινόα μαγειρεύεται σε μέτρια φωτιά σε αναλογία 1 προς 2 μέρη νερού. Όταν πιει το νερό, την αποσύρω από την εστία και μετά από λίγο την αφρατεύω με ένα πηρούνι.
      Φιλάκια πολλά από τη Ζάκυνθο!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *