Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι μου κάνετε; Εμείς απολαμβάνουμε επιτέλους ηλιόλουστες μέρες μιας και σταμάτησαν οι παρατεταμένες βροχοπτώσεις στο νησί…Η χαρά μου είναι μεγάλη, γιατί την περασμένη Κυριακή έκανα μια μεγάλη προπόνηση μετά από πολύ καιρό. 15 χιλιόμετρα στις ερημικές παραλίες της Ζακύνθου παρέα με το Κωστάκη μου, τον ήλιο και τα κύματα…Ήταν υπέροχα και αναζωογονητικά…Το χρειαζόμουν για ψυχολογικούς λόγους μιας και η ορμονοθεραπεία με έχει κάνει να αισθάνομαι φουσκωτό αρκουδάκι… Τέλος πάντων, κοιτάμε μπροστά, δεν παραπονιόμαστε κι ευχόμαστε υγεία μόνο! Πάντως η αίσθηση να τρέχεις σε παραλίες που το καλοκαίρι κατακλύζονται από ορδές τουριστών και τώρα είναι παρθένες κι αγνές είναι ανεπανάληπτη!
Σήμερα φτιάχνουμε ένα υπέροχο φαγάκι της ελληνικής κουζίνας, ένα λαχανόρυζο ή μαπόρυζο, όπως το λέμε εμείς οι Πατρινοί. Ανακάλυψα ότι δεν είχα τέτοια συνταγή στο μπλογκ παρά μόνο αυτό το εναλλακτικό λεμονάτο λαχανόρυζο με κινόα. Οπότε τις προάλλες που το έφτιαξα, το φωτογράφισα για να σας το παρουσιάσω. Οι καυτερές πιπερίτσες που έκαψα για λίγο στο λάδι καθώς και το μπόλικο σκορδάκι κάνουν το φαγάκι πικάντικο χωρίς να είναι καυτερό. Εξάλλου, δεν αντέχω τα καυτερά! Αυτό το πικάντικο λαχανόρυζο είναι ένα φτηνό, υγιεινό, χορταστικό και πεντανόστιμο φαγάκι που πρέπει να δοκιμάσετε!
Φιλάκια πολλά, γλυκά μου πλάσματα! Να περνάτε υπέροχα και να μαγειρεύετε τα καλύτερα! Μουάτς!
Υλικά για 4-5 άτομα:
1 Comment