The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Περσικό ρύζι
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Περσικό ρύζι

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες!

Όταν είχαμε πάει  διακοπές στην Κρήτη, στην αδερφούλα μου τη Δημητρούλα, μου είχε μιλήσει για ένα φανταστικό πιάτο που είχε δοκιμάσει στα Χανιά. Ξέρετε, το φαγητό αποτελεί αγαπημένο θέμα συζήτησης και δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε βγει για φαγητό και να μην ρωτήσει   η μία την άλλη “τι φάγατε;” Μου είχε λοιπόν περιγράψει ένα φαγάκι ονόματι “Περσικό ρύζι”, το οποίο μου είχε φανεί απίθανο! Τα στοιχεία που είχα ήταν: μπασμάτι, σταφίδα, κουκουνάρι, κύμινο. Προσπάθησα λοιπόν να αναπαράγω ένα πιάτο που δεν είχα φάει ποτέ βασιζόμενη στην περιγραφή της. Μια μέρα λοιπόν που σχόλασα νωρίς αποφάσισα να το φτιάξω! Ήταν απίστευτα νόστιμο κι άρεσε ακόμα και στον Δημητράκη, ο οποίος αποδεικνύεται σπουδαίος foodie! Είναι και ευπαρουσίαστο και τώρα που έρχονται γιορτές ενδείκνυται για τα γιορτινά τραπέζια!

Σας στέλνω πολλή αγάπη και φιλάκια! Μουάτς!

Περσικό ρύζι
Περσικό ρύζι

Υλικά για 2-3 άτομα:
1 1/4 φλ. ρύζι μπασμάτι
600 γρ. νερό
1 καρότο
1 κολοκύθι
1 κρεμμύδι
2 σκόρδα
2 κ.σ. μαϊντανός
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. σταφίδες ξανθιές
1/2 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού κ λίγο ξύσμα
4+1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι

Περσικό ρύζι
Περσικό ρύζι

Εκτέλεση:

Αλέθω στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, το καρότο και το κολοκύθι. Σε μια κατσαρόλα βάζω τις 4 κ.σ. λάδι και σοτάρω για λίγα λεπτά τα λαχανικά και το ρύζι. Ρίχνω το νερό και μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά ώσπου να εξατμιστεί εντελώς. Προς το τέλος ρίχνω τις σταφίδες, τον χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού κι αλατοπιπερώνω. Αποσύρω από τη φωτιά. Σε ένα τηγανάκι βάζω 1 κ.σ λάδι και προσθέτω το κουκουνάρι να καβουρδιστεί μαζί με την σκόνη σκόρδου. Όταν πάρει χρώμα, αποσύρω από την φωτιά. Πρόταση σερβιρίσματος: βάζω το ρύζι σε μια φόρμα του κέικ. Την αναποδογυρίζω σε μια πιατέλα, ρίχνω πάνω και γύρω το κουκουνάρι. Γαρνίρω με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φέτες πορτοκαλιού. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 43.970 times, 3 visits today)

8 Comment

  1. Ωραία Ελένη σε χαιρετώ απο την όμορφη Πάτρα μας, κι εγώ.Σε παρακολουθώ και χειροκροτώ τη τη δεινότητα της πένας σου αλλά και της ευρηματικής μαγειρικής σου.Σήμερα δεν έγραψες πως πάει η υγεία σου. Εχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατι ταλανίζομαι κι εγώ. Σου ευχομαι απο καρδιάς του χρόνου να τρέχετε μαζί με τον πολυαγαπημένο σου και εγώ να σας χειροκροτώ

    1. Τι όμορφο μήνυμα…Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και για το ενδιαφέρον σου! Εύχομαι από καρδιάς κάθε καλό και σε σένα!
      Η αλήθεια είναι ότι νιώθω μια κόπωση όσο περνά ο καιρός. Στην αρχή ήμουν ανεπηρέαστη, αλλά τώρα τελευταία νιώθω κούραση σωματική και ψυχολογική…Αλλά δεν με παίρνει από κάτω…Θα περάσει κι αυτό και θα γίνω εντελώς καλά…Πολλά φιλιά, γλυκιά μου συντοπίτισσα! Ο Θεός να σου δίνει όλα τα καλά!

  2. φαίνεται πολύ νόστιμο και πολύχρωμο!! με όλα τα αγαπημένα μου υλικά…. μόνο το κουκουνάρι δεν μπορώ να φάω, αλλά δεν πειράζει, θα την δοκιμάσω σύντομα!!

    1. Μαρία μου, συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά δεν είχα ιντερνετ. Όχι, δεν θα το συνιστούσα! Το στιφάδο θα το συνόδευα με απλό ρύζι ή πουρέ!
      Φιλιά πολλά και καλές γιορτές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *