For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Επιτέλους επιστρέφουμε στην κουζίνα μας κ μαγειρεύουμε νέα συνταγούλα! Ομολογώ πως μου έλειψε το μπλογκ, αλλά από την άλλη είχα απόλυτη ανάγκη να ξεκουραστώ, μιας κ είχα φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης…Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα πανεύκολο κ πεντανόστιμο πιάτο με λίγα απλά υλικά με καταγωγή από την λατρεμένη μου Ιταλία! Η πεπερονάτα είναι ένα πιάτο ύμνος στην πιπεριά, σε αυτό το υπέροχο λαχανικό. Πολύχρωμες πιπεριές μαγειρεμένες σε σάλτσα ντομάτας με μπόλικο σκορδάκ κ δυόσμο σδυνθέτουν ένα ελαφρύ γεμάτο γεύση κ αρώματα ορεκτικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό, σαν σάλτσα για ζυμαρικά ή σαν επικάλυψη μπρουσκέτας! Είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνει!
Φιλάκια πολλά! Καλά μαγειρέματα! Μουάτς!
Υλικά για 3-4 άτομα:
από 1 1/2 κόκκινη, κίτρινη κ πράσινη πιπεριά
4 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. χυμός ντομάτας
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κι πιπέρι
500 γρ. πένες
Εκτέλεση:
Κόβω τις πιπεριές σε λωρίδες κ λιώνω στην πρέσα το σκόρδο. Τα βάζω στην κατσαρόλα κ με μια κουταλιά λάδι κ τα σοτάρω για 2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί κ περιμένω να εξατμισθεί. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας, 1 φλιτζάνι νερό κ τον ψιλοκομμένο δυόσμο κ αφήνω να σιγοβράσουν. Στο τέλος προσθέτω το λάδι κ αλατοπιπερώνω. Στο μεταξύ βράζω τις πένες, τις σουρώνω κ τις μεταφέρω στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω καλά κ σερβίρω αμέσως. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. Την πεπερονάτα μπορείτε να την απολαύσετε σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό, με ρυζάκι, ζυμαρικά ή κ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι σαν μπρουσκέτα!
Τελειο!
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ, γλυκιά μου! Φιλάκια πολλά!!!