Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι/ες! Ένα από τα αγαπημένα παιδικά σνακ είναι το ψωμάκι αλειμμένο με κάποια κρέμα. Καλό όμως είναι να αποφεύγουμε τα αγοραστά αλείμματα, τα οποία είναι φορτωμένα με ζάχαρη, συντηρητικά κ δεν έχουν καμία θρεπτική αξία. Μόνοι μας μπορούμε να φτιάξουμε νόστιμα κ υγιεινά καλούδια όπως αυτή η σπιτική νουτέλα, κ αυτό το σοκολατένιο άλειμμα με χουρμάδες.
Σήμερα σας προτείνω ένα άλειμμα που βασίζεται στους ξηρούς καρπούς (από τις πιο υγιεινές τροφές) κ τους χουρμάδες που προσδίδουν γλυκύτητα. Το λάδι καρύδας χαρίζει το μοναδικό άρωμά του κ μέσα σε 5 λεπτά έχετε έτοιμο ένα απίθανο άλειμμα για το ψωμάκι σας κ τις φρυγανιές σας.
Καλά μαγειρέματα! Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!
Υλικά για 1 μπολ:
1/2 φλ. (75 γρ.) χουρμάδες, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 1 ώρα
1 φλ. (170 γρ.) αμύγδαλα, αλεσμένα
1 φλ.(110 γρ.) καρύδια, αλεσμένα
1 1/4 φλ. φυτικό σοκολατούχο γάλα
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τους χουρμάδες ώσπου να γίνουν μια πάστα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρω σε μπολάκι που κλείνει αεροστεγώς κ φυλάσσω στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!
1 Comment