For the recipe in English click here
Καλημερούδια, καλημερούδια! Σήμερα σας παρουσιάζω την υγιεινή vegan εκδοχή μιας πολυαγαπημένης λιχουδιάς, του σνίκερς! Με μόνο 4 υλικά θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο γλυκάκι που θα σας ξετρελάνει, είμαι σίγουρη! Σοκολάτα γύρω γύρω και μέσα φιστίκια κ καραμέλα από χουρμάδες! Τόσο απλό, τόσο τέλειο! Αυτό το γλυκάκι θα το αφιερώσω στον αγαπημένο μου Κωστή που μας γέμισε περηφάνια το περασμένο Σάββατο. Έτρεξε τον πρώτο του υπερμαραθώνιο, 100 ψωροχιλιόμετρα! Είχα αγχωθεί πολύ, η απόσταση ήταν μεγάλη κ όταν πηδάς από τον μαραθώνιο (42km) στα 100km ένα άγχος το έχεις. Ο καλός μου απέδειξε ότι με θέληση, πίστη κ εργατικότητα όλα είναι εφικτά. “Ικανός είναι αυτός που πιστεύει ότι είναι ικανός” είναι το μότο του κ έχει τόσο δίκιο! Πάντα να είσαι γερός κ δυνατός κ να πραγματοποιείς τους στόχους σου, Κωστάκη μου!
Σας φιλώ γλυκά! Φεύγω για το σχολείο να προλάβω το κουδούνι! Μουάτς! Α, μην ξεχάσω: καλή εβδομάδα κ περιμένω τις φωτογραφίες σας!
Υλικά για 6 σνίκερς:
110 γρ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
2,5 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας προαιρετικά
λίγο αλάτι
70 γρ. vegan σοκολάτα Vivani
42 γρ. λάδι καρύδας άοσμο Biona
40 γρ. φιστίκια αλατισμένα (peanuts)
Εκτέλεση:
Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1 ώρα. Κατόπιν τους στραγγίζω κ τους πολτοποιώ στο μπλέντερ μαζί με το νερό, το αλάτι κ την βανίλια. Λιώνω την σοκολάτα κ την ενώνω με το λιωμένο λάδι καρύδας (προτιμώ το άοσμο για να μην ακούγεται η γεύση της καρύδας). Σε κάθε μαφινοθήκη σιλικόνης βάζω από μια κουταλιά του γλυκού σοκολάτα. Τις βάζω στην κατάψυξη για λίγα λεπτά ώσπου να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Κατόπιν μοιράζω τα φιστίκια κ από πάνω την καραμέλα από χουρμάδες. Περιχύνω με σοκολάτα κάθε μαφινοθήκη κ τις βάζω σε ένα αεροστεγές μπολ στην κατάψυξη. Λίγες ώρες μετά ξεφορμάρω εύκολα κ ορμάω. Διατηρούνται στην κατάψυξη ή στο ψυγείο. Καλή σας απόλαυση!
Η συνταγή είναι ελαφριά προσαρμοσμένη από εδώ
Τα υλικά ήταν τελικά 7 Και όχι 4οπως αναφέρατε καιεχασα τον χρόνο μου. …τσάμπα!!
Λυπάμαι που έχασες τον χρόνο σου, φίλτατε Richard. Ωστόσο επίτρεψέ μου να θεωρώ δεδομένο ότι το νερό κ το αλάτι δεν είναι υλικά, το δε εκχύλισμα βανίλιας είναι προαιρετικό. Άρα καταλήγουμε στα 4 υλικά!
Γλυκιές καλημέρες!
Η snickers ήταν από τις αγαπημένες μου σοκολάτες και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω προσπαθήσει να την φτιάξω. Στην κατάψυξη τα διατηρούμε για να μην γίνονται πολύ ρευστά?
Ναι, Βικάκι μου! Δατηρούνται καλύτερα! Φιλάκια πολλά!!!!!
Μπραβοοοο στον Κωστη!! Απιστευτος αθλος!! Υποκλινομαι!!! Συγχαρητηρια!! Μου προκαλουν δεος οι ανθρωποι που κανουν τετοιες υπερβασεις! Οσο για το μοτο του τοσο μα τοσο too the point!! Τελειο το γλυκακι ! Οι φωτος η μια πιο τελεια απο την αλλη! Απιστευτη η χρηση των χουρμαδων παντως…Μπραβο κ σ έσενα Λενια μου!! Φιλακια πολλα πολλα!
Γλυκό Ευάκι, κι εγώ κι ο Κωστής σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια! Δεν σου κρύβω πως κάποια μέρα θα ήθελα να το δοκιμάσω κι εγώ…Στο απώτερο μέλλον βέβαια όταν πρώτα ο Θεός μεγαλώσει ο Δημητράκης μας! Το γλυκάκι να το δοκιμάσεις, είναι πολύ ωραίο!
Φιλάκια πολλά από το Τζάντε!
Καλησπέρα. Υπέροχη συνταγή και πολύ εύκολη. Η μικρή μου δεν τρώει σκέτους χουρμάδες ,αλλα με το σοκολατάκι ξετρελάθηκε. Βεβαια έκανα μια μικρή παραλλαγή, έβαλα ωμά φιστίκα Αιγίνης και επειδή δεν είχα λάδι καρύδας, το παρέλειψα. Το αποτέλεσμα πεντανόστιμο! Ευχαριστούμε.
Λενάκι μου, καλησπέρα! Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγούλα κ που άρεσε κ στην πριγκήπισσά σου! Είμαι σίγουρη ότι κ η δικιά σου παραλλαγή θα είναι τέλεια!
Φιλάκια πολλά από Ζάκυνθο!!!
αντι για λαδι καρυδας υπαρχει καποιο υλικο με το οποιο θα μπορουσα να την αντικαταστησω;
Μαράκι μου, δεν το έχω δοκιμάσει με άλλο λάδι κ δεν νομίζω να γίνεται με άλλο.
Φιλάκια πολλά!
φανταστικά ,τέλεια, απίστευτα…..έκαναν θραύση…τώρα που μιλάμε τα κάνω για δεύτερη φορά…εις τριπλούν παρακαλώ η δόση
Χαχαχα! Τι καλά!!!!!! Πόσο χαίρομαι που σου αρέσουν!
Βγάλε και φωτογραφία να την ανεβάσω στο fb του μπλογκ!
Πολλά φιλάκια, Λιτσάκι μου και καλοφάγωτα!!!!!!