For the recipe in English click here
Καλημερούδια, αγαπημένοι/ες μου! Κλείνουμε την εβδομάδα με μια σούπερ νόστιμη, εύκολη κ υγιεινή συνταγή που θα σας λύσει τα χέρια! Θα φτιάξουμε το πιο νόστιμο frosting σοκολάτας με αγνά υλικά χωρίς ζάχαρη! Με αυτό μπορείτε να στολίσετε κέικ, μάφιν, αλλά φυσικά τρώγεται κ σκέτο! Αυτό το θαυματουργό φρούτο που στην Ελλάδα δεν το έχουμε κ σε μεγάλη υπόληψη είναι ΜΑΓΙΚΟ! Αγαπώ αβοκάντο, αγαπώ τη βελούδινη, βουτυράτη γεύση του κ την πολλαπλή χρηστικότητά του. Προχτές σκάρωσα μια σαλάτα όνειρο στην οποία πρωταγωνιστεί! Σύντομα κοντά σας και αυτή! Σας φιλώ γλυκά (να προλάβω να γράψω κ τα παρακάτω πριν ξυπνήσει ο μπεμπούλης!) κ σας εύχομαι να περάσετε ένα υπέροχο Σ/Κ! Α, ξέχασα! Το απίθανο κέικ που βλέπετε στις φωτό θα σας το παρουσιάσω την ερχόμενη εβδομάδα! Μην μου ανησυχείτε! Μουάτς!
Υλικά για 1 κέικ μακρόστενης φόρμας:
1/2 φλ./ 75 γρ. ώριμο αβοκάντο
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. γάλα σόγιας
4 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάζω στο μπλέντερ το αβοκάντο κ το πολτοποιώ. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν κ να γίνουν μια κρέμα παχύρρευστη. Το απλώνω με ένα μαχαίρι στην επιφάνεια ενός κρύου κέικ. Αν σας μείνει, διατηρείται στο ψυγείο 2-3 μέρες. Το τρώτε σκέτο, σε ψωμί, το ρίχνετε στην βρώμη σας… Καλή σας απόλαυση!
υπεροχο!!!!!!!!! ενδεικνυται αραγε για ανθρωπους με διαβητη τυπο 2;
Καλησπέρα Θωμαή. Τα υλικά έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, οπότε μάλλον ναι, δεν είμαστε και ειδικοί <3 Φιλάκια πολλά
Είναι εκπληκτική συνταγή – εγώ με τα ίδια ακριβώς υλικά, το φτιάχνω και το ονομάζω “μους” :p
Έχεις απόλυτο δίκιο! Τρώγεται και σκέτο ! Φιλάκια πολλά!
Πόσο μα πόσο στενοχωριέμαι που δεν μπορώ να φάω το αβοκάντο.. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές, αλλά είναι αδύνατον! Η συνταγή εντούτοις φαίνεται υπέροχη.
Καλέ, δεν καταλαβαίνεις ΚΑΘΟΛΟΥ τη γεύση του αβοκάντο μέσα στη συνταγή! Δεν “ακούγεται” καν! Αξίζει να το δοκιμάσεις! Αρκεί να είναι ώριμο, αλλιώς το αβοκάντο δεν τρώγεται! Φιλάκια πολλά!
Πανω στν σοκολατοπιτα,πρεπει να αγχωθω να την τελειωσω σε 3μερεςς;
Σοφάκι μου, αν καταφέρεις να την κρατήσεις πάνω από τρεις μέρες θα είσαι άξια συγχαρητηρίων! Σου μιλά μια αρχιλιχούδω! Χαχα! Δεν νομίζω να έχει θέμα. Θα μπορούσες να την βάλεις στο ψυγείο και να βγάζεις το κομμάτι που θες νωριτερα για να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Φιλάκια πολλά!
Ευχαριστώ πολύ, άμα είναι έτσι θα το δοκιμάσω!!
τελειο!!! αντι αγαυη μπορω να βαλω μελι;; δενβρισκω τετοια εδω. κ αντι γαλα σογιας γαλα αμυγδαλου;;;
Ναι, κοριτσάκι! Βάλε γάλα αμυγδάλου κ μέλι! Μονο μην ειναι πηχτο κ δεν μπορει να ενσωματωθει με τα υπολοιπα υλικα!Φιλάκια πολλά!
γαλα απλο?
Βίκυ μου, το έχω κάνει μόνο με γάλα σόγιας, αλλά φαντάζομαι ότι γίνεται κ με φρέσκο ζωικό.
Φιλάκια πολλά!
καλημερα!πολυ ωραιο φαινεται!μηπως μπορω να βαλω στεβια αντι σιροπο αγαυης?τι λετε εσεις?
Καλησπέρα, Μαράκι μου! Θα μπορούσες φαντάζομαι.
Φιλάκια πολλά!!!