For the recipe in English click here
Καλησπέρα, φίλοι μας! Αυτές οι γιορτινές ημέρες τραβάνε γλυκάκι… Πολλά από τα γλυκά που θα σας περιτριγυρίζουν και θα σας κλείνουν το μάτι θα σας γεμίζουν τύψεις, θερμίδες και λιπαρά. Σίγουρα θα υποκύψετε, άνθρωποι είμαστε, έχουμε αδυναμίες… Για αυτό θα σας δώσουμε σήμερα μια συνταγή για νόστιμα σοκολατένια μπισκότα χωρίς ψήσιμο, με απίστευτα γεμάτη γεύση!
Πριν περάσουμε στη συνταγούλα μας ας ανακοινώσουμε κ τους νικητές του χριστουγεννιάτικου giveaway της La Mia Stevia! Είναι οι Simel Dimitriadi κ η Ελένη Ματιάτου. Συγχαρητήρια, κορίτσια! Πάντα τυχερά κ καλές γλυκιές δημιουργίες! Καλό Σαββατοκύριακο, αγαπημένοι μας!
Υλικά:
1/2 φλ. + 2 κ.σ. σιρόπι αγαύης (ή μέλι για τος μη vegan)
5 κ.σ. λάδι καρύδας
4 κ.σ. βούτυρο φουντουκιού (ή αμυγδάλου ή φιστικιού)
1/4 φλ. φυτικό γάλα
1/3 φλ. κακάο
1/3 φλ. καρύδα τριμμένη
1/2 φλ. φουντούκια αλεσμένα
1,5 φλ. νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Ανακατεύω σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, το σιρόπι αγαύης με το κακάο. Όταν ενωθούν τα υλικά προσθέτω το φυτικό γάλα, το βούτυρο φουντουκιού και το λάδι καρύδας και ανακατεύω μέχρι να αρχίσει να βράζει το μείγμα και για ένα λεπτάκι ακόμα. Κατεβάζω το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτω ανακατεύοντας την τριμμένη καρύδα, το εκχύλισμα βανίλιας, τα αλεσμένα φουντούκια και τις νιφάδες βρώμης. Πλάθω τα κουλουράκια και τα αφήνω στο ψυγείο να σταθούν. Αν θέλετε να τα αποθηκεύσετε βάλτε τα σε ένα μπολ και φυλάξτε τα στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
Η συνταγή είναι προσαρμογή από εδώ.
Αχ και εμείς φτιάχνουμε κάτι παρομοια μπισκοτα! Έχουν ενα κακό βέβαια…. Εξαφανιζονται την ιδια μερα!!!
Καλημέρα γλυκιά μας Σταυρούλα. Ναι, είναι πραγματικά πεντανόστιμα!
Το βούτυρο αμυγδάλου κτλ πώς το φτιάχνουμε;
Καλησπέρα, Ελινάκι! Αν θες να φτιάξεις σπιτικό βούτυρο αμυγδάλου, απλά θα πάρεις ωμά αμύγδαλα, θα τα βάλεις σε λαδόκολλα να τα ψήσεις για λίγο στον φούρνο κανά 10λεπτο (προσοχή μην τα κάψεις, απλά να τα πάρουν λίγο χρώμα) κ μετά τα χτυπάς σε δυνατό μπλέντερ. Χτυπάς, σταματάς, καθαρίζεις τα τοιχώματα, ξαναχτυπάς, σταματάς να ξεκουράσεις κ το μπλέντερ. Πολτοποιούνται κ σιγά σιγά βγάζουν τα έλαιά τους κ από σκόνη γίνονται βούτυρο. Αν το μπλέντερ δεν είναι δυνατό, προσοχή μην το κάψεις! Μπορείς να προσθέσεις διάφορα. Εγώ στο φιστικοβούτυρο που έχω φτιάξει είχα βάλει κανέλα, κακάο κ λίγο σιρόπι αγαύης
Φιλάκια πολλά!