For the recipe in English click here
Είμαι σκορδόπληκτη, το ομολογώ! Λατρεύω αυτό το μικρό, θαυματουργό πραγματάκι που μεταμορφώνει το φαγητό μας κ ενισχύει κάθε πιάτο. Το χρησιμοποιώ σχεδόν παντού! Φανταστείτε ότι παρ’όλο που με πειράζει ωμό, είναι πολλές φορές που δεν μπορώ να αντισταθώ κ το καταναλώνω και ωμό π.χ. λιωμένο σε ντρέσινγκ σαλάτας ή ψιλοκομμένο πάνω σε χόρτα ή πράσινα φασόλια. Τη σημερινή συνταγή ως εκ τούτου τη λάτρεψα! Πολτός ψημένου σκόρδου αρωματισμένος με μυρωδικά. Ο τίτλος τα λέει όλα! Πανεύκολος, πεντανόστιμος, νοστιμίζει τα πιάτα. Αν είστε σκληροπυρηνικοί σαν εμένα, απλώστε τον σε καλής ποιότητας ψωμάκι κ απολαύστε τον σκέτο. Είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει εξίσου!
Φιλάκια πολλά!
Υλικά για 1 μικρό μπολάκι πολτό σκόρδου:
3 κεφάλια σκόρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λεμόνι ή ξύδι
δεντρολίβανο ή φρέσκια ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβω τους πάτους από τα κεφάλια των σκόρδων με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην τα διαλύσω. Κόβω μικρά κομμάτια από αλουμινόχαρτο κ τυλίγω κάθε κεφάλι αφού πρώτα το έχω περιχύσει με μια κουταλιά λάδι (στην κομμένη πλευρά) κι έχω βάλει μέσα 2 κλωνάρια δεντρολίβανο ή ρίγανη. Τα ψήνω στους 180 για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατόπιν τα βγάζω, περιμένω να κρυώσουν λίγο κ πιέζω μια μια σκελίδα για να ξεπεταχτεί από μέσα η ψημένη σάρκα. Μεταφέρω στο μπλέντερ, ρίχνω μια ακόμα κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι ή ξύδι και τα μυρωδικά (όχι το κλωνάρι του δεντρολίβανου). Πολτοποιώ κ μεταφέρω σε βαζάκι. Φυλάσσω στο ψυγείο. Αν δεν καταναλωθεί γρήγορα, καλύπτω με ελαιόλαδο. Καλή σας απόλαυση!
Ενδιαφερουσα προταση για τα γιορτινά τραπεζια! Χαιρομαι που ανακάλυψα το σαιτ σας! Εχετε πολυ ωραιες συνταγές και προτάσεις!
Καλώς μας ήρθες λοιπόν, Σταυρούλα μας! Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Ανταποδίδουμε, απ’ότι βλέπουμε είσαι κι εσύ της υγιεινής κ νόστιμης διατροφής!
Τα φιλιά μας!