Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Ξεκινά μια νέα εβδομάδα, ελπίζω φωτεινή κ όμορφη, με πολύ γλυκό κ νόστιμο τρόπο! Σας είχα δείξει πριν λίγες μέρες στο facebook το κολασμένο γλυκάκι με το οποίο γιορτάσαμε τα γενέθλεια των τρελόσκυλων μας. Απίθανα vegan σοκολατένια ταρτάκια του ονείρου! Επιτέλους σας το παρουσιάζω σήμερα, το αφιερώνω όμως στην αδερφούλα μου τη Δημητρούλα (την άλλη veggie sister) που σήμερα έχει τη γιορτούλα της κ της εύχομαι κ διαδικτυακά χρόνια πολλά, γεμάτα χαμόγελα, υγεία κ δημιουργικότητα! Ο παππούλης μας, ο Μητσάκος, που έφυγε πριν λίγο καιρό, γιορτάζει κι αυτός κάπου εκεί ψηλά, κοντά στους αγγέλους…Να μας θυμάσαι, γλυκιέ μας παππούλη…Κ φυσικά να ευχηθώ χρόνια πολλά σε όλους/ες όσους γιορτάζουν καθώς κ στη Θεσσαλονίκη που έχει την τιμητική της!
Ας περάσουμε στη συνταγούλα. Απλή, πανεύκολη, γρήγορη κ κολασμένα νόστιμη! Χρειάζεται να πω κι άλλα; Το απαλό τόφου είναι ένα θαυματουργό υλικό που κάνει παπάδες! Επιτρέψτε μου τη λαϊκή αυτή έκφραση, αλλά αυτή μόνο μπορεί να αντικατοπτρίσει την πραγματικότητα! Σύντομα θα σας αποκαλύψω άλλη μια φανταστική χρήση αυτού του τυριού, η οποία μας ξετρέλανε οικογενειακώς! Όσο για το γλυκάκι: σοκολατένια κρέμα σε μια βάση από μπισκότα κ στο λεπτό έχετε έτοιμα σοκολατένια ταρτάκια νόστιμα, όμορφα κ εντυπωσιακά! Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 5 ταρτάκια:
για την μους:
300 γρ. απαλό τόφου (silken tofu)
200 γρ. σταγόνες σοκολάτας, (vegan)
1 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. γάλα (φυτικό)
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης ή μέλι για τους μη vegan
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
για την βάση:
185 γρ. μπισκότα (vegan)
70 γρ. φυτικό βούτυρο, λιωμένο
Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τα μπισκότα, τα βάζω σε ένα μπολ κ τα ανακατεύω με το βούτυρο με τα χέρια. Μοιράζω το μείγμα σε 4-5 τσέρκια, το πατικώνω με τα δάχτυλα για να δημιουργηθούν οι βάσεις για τα ταρτάκια μου κ τα βάζω στο ψυγείο. Μετά λιώνω σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας. Βγάζω το τόφου από τη συσκευασία του κ το τοποθετώ σε χαρτί κουζίνας. Το ταμπονάρω για να φύγει η υγρασία του. Κατόπιν το βάζω στο μπλέντερ μαζί με το κακάο, το σιρόπι αγαύης, το γάλα κ το εκχύλισμα βανίλιας κ τα χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω κ τη λιωμένη σοκολάτα κ ξαναχτυπώ. Μοιράζω το κολασμένο σοκολατένιο μείγμα (μην κρυφοδοκιμάζετε άλλο, σας βλέπω!!!) στις βάσεις κ ξαναβάζω στο ψυγείο. Καλό είναι να μείνουν κάποιες ώρες ώστε να σφίξει η κρέμα κ να σταθεροποιηθεί καλά η βάση. Την κρέμα μπορείτε να τη φάτε κ σκέτη. Είναι απίθανη! Καλή σας απόλαυση! Η κρέμα είναι προσαρμογή από εδώ.
Πραγματικα απιθανα φαινονται τα ταρτακια σου Λενια μου!! Με την τελευταια σου φωτο πεταχτηκαν τα ματια μου εξω..μην πω καλυτερα τα σαλια κ η γλωσσα!! Σλουρπ!! Φανταστικη-Μπραβο σου!! Κ η πιο μα πιο γλυκια φωτο ειναι η 1η με τη γλυκο-μουσουδα!! Πολυχρονη η Δημητρουλα!! Παντα να εισαι χαρουμενη, χαμογελαστη, αισιοδοξη γεματη υγεια Δημητρουλα! Πολλα πολλα φιλακια!!
Η Τζόγια κι εγώ σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια, γλυκό μας Ευάκι! Φιλάκια πολλά κ γλυκά σαν τα ταρτάκια! (είναι κολασμένα, να τα δοκιμάσεις!)
Πολύ ωραία ταρτάκια Λένια μου.
Η κρέμα όντως φαίνεται πολύ ωραία, ακόμα και στη φωτογραφία. Με ωραία υφή.
Να χαίρεσαι την αδελφούλα σου 🙂
Φιλιά πολλά
Σε ευχαρστώ πολύ, γλυκό μου κορίτσι! Όπως τα λες είναι. Χαίρομαι που η φωτογραφία καταφέρνει να αντικατοπτρίσει την ωραία υφή της κρέμας! Γλυκιές καλημέρες από Ζάκυνθο!
Πολύ λαχταριστά τα ταρτάκια σου Λενάκι! Να χαίρσαι την αδελφούλα σου 🙂
Μαράκι μου γλυκό, σε ευχαριστώ πολύ! Φιλάκια πολλά!
Φαίνεται θαυμάσιο το γλυκάκι…Αλήθεια, πού βρίσκουμε το απαλό τόφου παρακαλώ; 🙂
Είναι όντως πεντανόστιμο, Μαράκι! Σε καταστήματα με βιολογικά προιόντα θα το βρεις!
Φιλάκια πολλά!
γεια σας, φαινονται υπεροχα!! τις σταγονες σοκολάτας πως τις ζηταμε απο το κατάστημα? περιέχουν ζάχαρη?
Καλησπέρα, κοριτσάκι! Τις βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ στο τμήμα ζαχαροπλαστικής. Δεν ξέρω αν κυκλοφορούν στην αγορά κ σε εκδοχή χωρίς ζάχαρη. Μπορείς να τις αντικαταστήσεις με ίση ποσότητα σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (εδώ είμαι σίγουρη ότι υπάρχει!)
Φιλάκια πολλά!!!!!!!