For the recipe in English click here
Αν κάποιος με ρωτήσει στο μέλλον τι έτρωγα σε ποσότητες κ τι λαχταρούσα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου, θα γελάσει με την απάντησή μου: φακές, μπάμιες, σούπες κ σαλάτες. Μια μέρα θυμάμαι τσάκισα 2 πιάτα φακές με αποτέλεσμα να πάθω τυμπανισμό κ να φοβάμαι μην κάνω μπαμ! Όλα αυτά έχουν φυτικές ίνες κ αν φας ποσότητα δημιουργούν τυμπανισμό. Αν προσθέσεις κ την ήδη φουσκωμένη κοιλίτσα, καταλαβαίνετε τι γίνεται. Υπάρχουν μέρες που ξυπνώ το πρωί με κοιλίτσα κανόνική κ το βράδυ καταλήγω με 4 πόντους μεγαλύτερη περιφέρεια κοιλιάς! (δεν άντεξα, μετρήθηκα μια μέρα για να δω τη διαφορά, χαχα!).
Αυτό το φαγάκι το ερωτεύτηκα με την πρώτη μπουκιά. Λάτρης των μπαμιών, αλλά κουρασμενη να τις τρώω πάντα μαγειρεμενες παραδοσιακά, αποφάσισα να τους δώσω έναν πικάντικο αέρα! Ο συνδυασμός καπνιστής πάπρικας-κουρκουμά είναι άπαιχτος κ τις απογειώνει! Αυτά για σήμερα, αγαπημένοι μου φίλοι! Σας φιλώ γλυκά κ σας εύχομαι να έχετε ένα υπέροχο βράδυ!
Υλικά για 2 μερίδες:
500 γρ. μπάμιες
1 κρεμμύδι, σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
από 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα κ κουρκουμά
ρίγανη, αλάτι κ πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
6 κ.σ. μουστάρδα
1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Βάζω σε ένα ταψί/πυρέξ τις μπάμιες κ τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνω. Σε ένα μπολάκι χτυπώ το λάδι με τη μουστάρδα κ τα μπαχαρικά. Περιχύνω το φαγάκι με αυτό το μείγμα κ ανακατεύω ώσπου να καλυφθούν όλα τα υλικά. Προσθέτω το νερό κ ψήνω στους 180C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά ώσπου να πάρουν χρώμα οι μπάμιες κ να είναι τρυφερές. Καλή σας απόλαυση!
Κι εγώ αγαπώ ιδιαίτερα αυτό το τόσο παρεξηγημένο λαχανικό! Και η αλήθεια είναι ότι 9 στις 10 θα το μαγειρέψω τελείως παραδοσιακά… Την επόμενη φορά όμως θα γίνει με αυτή τη συνταγή οπωσδήποτε!
Η αλήθεια είναι ότι τις μπάμιες δεν τις συμπαθώ και πολύ και για το λόγο αυτό δεν τις φτιάχνω κιόλας.
Με αυτή τη συνταγή ωστόσο είναι πιθανό να τις συμπαθήσω.
Μου αρέσει που ξεφεύγουν από το συνήθη τρόπο μαγειρέματος και που γίνονται έτσι σπιρτόζικες!
Φιλιά, καλό βράδυ!
Κάποτε (τότε έτρωγα έτρωγα κρέας) η μάνα μου εβαλε τις μπάμιες σε ένα δοχείο που είχε προηγουμένος καπνιστό μπεϊκον. Από τότε τις φτιάχνω με καπνιστή πάπρικα! Χαίρομαι που αναρτήσατε μια τέτοια συνταγή!
Χαχα! Τι σύμπτωση! όντως η καπνιστή πάπρικα είναι ένα καταπληκτικό μπαχαρικό!
Φιλάκια πολλά, γλυκιά μας Αλεξία!
τα ίδια παθαίνω κι εγώ κι δεν είμαι έγκυος!!! χαχαχαχα!!
είναι η αγάπη στα λαχανικά και στα όσπρια βλέπεις!
υπέροχη συνταγή! θα τη δοκιμάσω!