For the recipe in English click here
Χτες έφτιαξα αυτό το νόστιμο φαγάκι που αρέσει στο αντράκι μου και είχε πολύ καιρό να το φάει. Βέβαια τον περίμενε μια έκπληξη, δεν ήταν με μοσχάρι αλλά με κεμπάπ σόγιας. Ευτυχώς δεν απογοητεύτηκε! Το γιουβέτσι εμένα μου αρέσει στην κατσαρόλα γιατί αν μείνει, τρώγεται άνετα την επόμενη μέρα, ενώ αυτό που έχει μαγειρευτεί στο φούρνο, δεν τρώγεται ούτε την άλλη ώρα! Η χορτοφαγική εκδοχή αυτή της κλασικής συνταγής άρεσε ακόμα κ στη Χαρουλίτα μας! Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Υλικά (για 2 μερίδες):
2 φλ. κεμπάπ σόγιας
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 καρότα, ψιλοκομμένα
300 γρ. χυμό ντομάτας
250 γρ. κριθαράκι μέτριο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
κανέλα, γαρύφαλλο
αλάτι, πιπέρι
για το μαρινάρισμα:
κρασί της αρεσκείας σας (εγώ έβαλα ροζέ)
γαρύφαλο, κανέλα, μπαχάρια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω τα κεμπάπ σόγιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στην συνέχεια τα σουρώνω και τα βάζω σε ένα μπολ, τα σκεπάζω με κρασί και προσθέτω αλατοπίπερο, κανέλα και γραφύφαλο. Την επόμενη μέρα σοτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέτω τα μαριναρισμένα κεμπάπ, τα καρότα, τον χυμό ντομάτας, νεράκι να καλύπτει το φαγάκι, κανέλα, γαρύφαλλο και τα αφήνω να βράσουν. Όταν “το κρέας” είναι έτοιμο, προσθέτω το κριθαράκι και αλατοπιπερώνω. (αν έχει μείνει λίγο νερό στην κατσαρόλα, προσθέτω επιπλέον ζεστό νεράκι) Προσοχή θέλει πολύ συχνό ανακάτεμα! Πρέπει να είσαι πάνω από την κατσαρόλα. Καλή σας απόλαυση!
Δήμητρα το γιουβέτσι δεν το έχω δοκιμάσει στην κατσαρόλα.
Μου έδωσες ωραία ιδέα. Γιατί όπως λες μετά δεν τρώγεται αμα μείνει.
Φαίνεται πεντανόστιμο.
Καλό σαββατοκύριακο : )
Φιλιά
Από τον φούρνο δεν μπορώ να το φάω ούτε μια ώρα μετά! ενώ της κατσαρόλας δεν στεγνώνει το ίδιο. Πολλά φιλιά
Καλό ΣΚ
This recipe looks so yummy!
Have a nice evning
Thank you! This dish looks delicious and I’m going to try making it with Butler’s Soy Curls. I love your site.
Thank you, dear Roz, for your kind words! If you make it, we would love to have your feedback!
We are so glad you love our blog!
Kisses and hugs!!!
Tελειο φαινεται θα το σκ ειναι μια πρωτης ταξεως ευκαιρια για να το μαγειρεψω αφου πρωτα παρω τις πολυτιμες συμβουλες σας για το ποση ωρα βραζουμε το (κρεας) και ποση το κριθαρακι !!!
Μάλλον δεν διάβασες καλά τον τίτλο κ τα υλικά της συνταγής, Γιώργο μου! Είναι χορτοφαγικό πιάτο χωρίς κρέας. Καλά μαγειρέματα!
το ξερω βρε αφου και εσυ το αναφερεις σαν κρεας στην συνταγη.τα τα μαριναρισμενα κεμπαμπ ενοοω!!
Καλησπέρα! Μου φάνηκε ωραια ιδεα ή συνταγή σας, και ευχαριστώ! Δύο ερωτησεις αν ειναι ευκολο να μου πείτε 1. Μαρινάρω τη σόγια στο κρασί,την επόμενη μέρα τη στραγγίζω για να τη βάλω στη κατσαρόλα; Και 2. Πότε καταλαβαίνω ότι η σόγια είναι έτοιμη; πόση ώρα περίπου τη μαγειρεύω;
Καλησπέρα, Μαράκι μου! Σ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Ναι, την στραγγίζεις τη σόγια. Έχω καιρό να το φτιάξω αυτό το φαγάκι, δεν μπορώ να σου πω χρόνο, αλλά πρέπει να έχουν βράσει τα κεμπάμπ να είναι μαλακά.
Φιλάκια πολλά!
Πολυ ωραια συνταγη, εγω προτεινω να τηγανισεις τα κεμπαπ μαζι με το κρεμμυδι και το σκορδο για πεντε λεπτα σε δυνατη φωτια. Φευγει η υφη σφουγγαριου και γινεται ακομα πιο ωραιο!
Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή, Δεσποινάκι μου! Φιλακια πολλά και καλή χρονιά!!!