For the recipe in English click here
Και μετά από την προχθεσινή ανάρτηση κ τα ευχάριστα νέα της αδερφούλας μου που θα με κάνει θεία (σημ. έχουμε και μια ακόμα αδερφούλα, τη Σοφούλα, η οποία δεν είναι veggie, αλλά με έχει κάνει δις θεία, χαχα!) να κεράσουμε παγωτάκι! Σας είχα υποσχεθεί πρόσφατα ένα σούπερ ντούπερ παγωτό, να το λοιπόν! Ένα γευστικότατο παγωτάκι με τα αγαπημένα μου πεκάνς και την πάστα από χουρμάδες να του προσδίδει απίστευτη γλύκα! Γαρνίρετέ το είτε με σιρόπι αγαύης, είτε με λιωμένη σοκολάτα ή και κανέλα. Απολαύστε ένα υγιεινό παγωτό φτιαγμένο με αγνά υλικά κ δώστε και στα παιδάκια σας! Τα παγωτά του εμπορίου είναι τίγκα στα άγνωστα συστατικά…
Να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο! Φιλάκια πολλά πολλά!
Υλικά:
250 γρ. γάλα καρύδας
300 γρ. απαλό τόφου (silken tofu)
60 γρ. πεκάνς χοντροκομμένα ή καρύδια
70 γρ. καραμέλα χουρμάδων
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Βάζω στο μίξερ το silken tofu και το χτυπάω για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτω το παγωμένο γάλα καρύδας (το έχω αφήσει μια νύχτα στο ψυγείο) και τα χτυπάω για 5 λεπτά. Προσθέτω το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χοντροκομμένα πεκάνς κ ανακατεύω. Τοποθετώ το μείγμα σε μπολ ή σε τσέρκι (αν θέλετε να το κάνετε σαν τούρτα) και προσθέτω μέσα μικρές κουταλίτσες – μπαλάκια από την πάστα των χουρμάδων. Το βάζω στην κατάψυξη για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Καλή σας απόλαυση!
After the previous post and the exciting mnews that my veggie sister is pregnant today we have a sweet treat for you! We will celebrate this wonderful news with a scrumptious vegan ice cream! Date caramel+pecans is a magical combo! This ice cream tastes heavenly and is so healthy! It is good for you and your kids! So do make it! Top it with agave syrup, cinammon or melted chocolate! I am sure you will love it!
Happy weekend everyone!
Ingredients:
250 gr. coconut milk (chilled overnight)
300 gr. silken tofu
60 gr. pecans, roughly chopped (or walnuts)
70 gr. date caramel
3 Tbsp agave syrup
1 Tbsp vanilla extract
Instructions:
Beat silken tofu in a mixer for 2-3 minutes and then add chilled coconut milk and beat agin for 5 minutes. Add agave syrup, vanilla extract, beat again. Finally fold in pecans. Empty mixture in an icecream container or a springform tin (if you want to make it look like a cake) and fold in spoonfuls of date caramel. Allow to chill in the freezer for at least 8 hours. Enjoy!
Looks delicious! Congrats to the pregnancy!!
Hugs.
Thank you, sweet Katarina! Kisses and hugs from Greece!
Πολύ ωραίο, πολύ λαχταριστό! Με το καλό στο Λενάκι 🙂
Να είσαι καλά, Μαράκι γλυκό! Σ ευχαριστούμε πολύ! Φιλάκια!