Το καλό με την χορτοφαγία είναι η αέναη αναζήτηση νέων υλικών, νέων γεύσεων. Από τη μια πρέπει να προσέχει κανείς τη διατροφή του για να είναι ισορροπημένη, από την άλλη πρέπει να αναζητά νέα προϊόντα και να δημιουργεί πρωτότυπα πιάτα για να μην πλήττει γευστικά! Σε όλους αυτούς λοιπόν που κατά καιρούς με έχουν ρωτήσει: “Καλά, και πώς ζεις; Πώς μπορείς να τρως όλο χόρτα;”, έχω να απαντήσω ότι δεν είμαι κατσίκα για να βόσκω και ότι βάζω στοίχημα πως το δικό μου εβδομαδιαίο μενού έχει πολύ μεγαλύτερη ποικιλία από το δικό τους!
Τα είπα και ξελάφρωσα! Ας περάσουμε στο …καμούτ! Ένα δημητριακό με αρχαία ιστορία από την Αίγυπτο. Είναι διπλάσιο σε μέγεθος από το σιτάρι και ιδιαιτέρως θρεπτικό:Υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μέταλλα, φυτικές ίνες, βιταμίνες! Κυκλοφορεί και σε αλεύρι και μπορεί να αντικαταστήσει το παραδοσιακό αλεύρι. Το έκανα σαλάτα και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ. Να προσθέσω ότι είναι πολύ χορταστικό! Το βρίσκετε σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
Να είστε καλά και να βάζετε καλά καύσιμα στον οργανισμό σας!
Υλικά:
1 φλιτζ.καμούτ
3 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. αρακάς
2 σκελίδες σκόρδο, τρμμένες
3 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 κ.σ. καλαμπόκι
φύλλα βασιλικού
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. οξύμελο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Το καμούτ είναι σκληρό, οπότε καλό είναι να το μουλιάσετε αποβραδίς. Το βάζω να βράσει με το νερό για περίπου 1-1,5 ώρα. Προσθέστε νερό, αν το πιει Όταν αρχίζει να μαλακώνει, ρίχνω τον αρακά. Όταν είναι έτοιμο(δηλ. να έχει πιει το νερό και να είναι al dente), αποσύρω από τη φωτιά και το μεταφέρω σε πιατέλα. Προσθέτω το καλαμπόκι, τη λιαστή ντομάτα, τα φύλλα βασιλικού, αλατίζω και περιχύνω με τα υγρά υλικά τα οποία πρώτα έχω χτυπήσει και αναμείξει με το σκόρδο. Καλή σας όρεξη!
What I enjoy the most about being a vegetarian is my constant search of new products and flavors. A vegetarian must be cautious with his diet in order to keep it balanced and at the same time he has to experimet a lot, if he doesn’ t want to suffer from boredom! To all those that have teased me these past 13 years by saying: “Oh, how can you live without meat and fish? How can you eat only veggies?” I would like to answer that I am not a cow and I do not live on grass! And I bet that my meals are by far more creative and less boring than theirs!
There, I ‘ve said it! And now that I feel relieved, let’s come to …Kamut! A veryy healthy cereal from ancient Egypt. It is twice as big compared to wheat and it is packed with nutrients (high protein content, minerals, vitamins, fibres). There is also flour made of kamut but I have not tried it yet. My first experiment with kamut is this simple and tasty salad.
I hope you like it! Take care and try to fuel your body the best way you can!
Ingredients:
1 cup kamut
3 cups water
1 cup pea
2 garlic cloves, minced
3 sun dried tomatoes, chopped
2 Tbsp corn, cooked
fresh basil leaves
1 Tbsp mustard
1 Tbsp balsamico
2 Tbsp olive oil
salt
Directions:
I prefer to soak kamut in water overnight since it is quite hard.Cook it for about 1-1/2 hours. Add more water if needed. Few minutes before it is ready, add peas. When grain is cooked through, remove from heat. Placeon a dish, add tomatoes, basil leaves, corn and season with salt. Drizzle with dressing (oil+balsamico+mustard+garlic)and enjoy this delicious healthy salad!
(Visited 237 times, 1 visits today)
Το καμουτ μου είναι παντελώς άγνωστο,ομολογώ,μα χωρίς κρεας μπορώ να ζήσω για πολύ(όχι όμως χωρίς τα παράγωγά του!)
I love Kamut! I like it very much and this salad is amazing, my friend! 😀 Congratulations…!! <3
je ne connais pas le kamout c’est quoi? une belle salade bien appétissante bravo
bonne soirée
Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχω δοκιμάσει το καμούτ, θα το έχω στα υπόψιν,
συνήθως χρησιμοποιώ στάρι ζέας σε παρόμοιες συνταγές.
Η δική σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ υγιεινή επιλογή!
Πρωτοτυπη!
Yummy! Have a great day!
Πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον πιάτο! Αν βρω καμούτ, θα το δοκιμάσω!
A scrumptious and healthy dish! Wonderful.
Have a great week.
Cheers,
Rosa